Перший день фесту «Jazz Bez» у Луцьку: фотозвіт від Павла Березюка

 Перший день фесту «Jazz Bez» у Луцьку: фотозвіт від Павла Березюка
Оригінальні українсько-австралійські мотиви звучали в перший день фестивалю "Jazz Bez".

Вже традиційно перший місяць зими, але останній в році Луцьк проводжає не просто так, а під звуки джазу. Любителі такої музики зібрались в театрі ляльок, увечері 8 грудня, - пише Конкурент.

Вкотре Луцький джазклуб, Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, ГО "Принцип" влаштували для лучан джазове дійство.

Організатор фестивалю, голова ГО "Принцип" Віктор Грисюк сказав, що перший місяць зими сьогодні геть не зимовий. "Тепер австралійці, які приїхали до нас на фестиваль, будуть думати, що в Україні такі зими", - пожартував він.

Волинські музиканти "BB Jazz" відкрили перший день фестивалю, граючи джазові мелодії, які відомі чи не кожному. Наприклад, знамениту культову мелодію з пісні Френка Сінатри - I Love You Baby.

Ветерани українського джазу "Dzyga Jazz Quartet" "запалили" зал своєю музикою. І не дивлячись на прохолодну залу театру ляльок глядачам точно було гаряче від танців у своїх стільцях. Адже спокійно всидіти під такий джаз від легендарних українських джазменів було доволі важко.

Культовий колектив "The Necks", який закривав перший день фестивалю, був створений в Сіднеї, в далекому 1987 році з трьох талановитих людей. "The Necks" - це піаніст Кріс Абрахамс, басист Ллойд Суонтон і барабанщик Тоні Бак. Колектив створив 18 альбомів. До слова, ексклюзивні платівки та футболки "The Necks" можна було придбати одразу ж на фестивалі.

Організатори обіцяють, що кожен джазовий вечір не буде схожий на інший. Тому в лучан та гостей міста є ще можливість відвідати фестиваль у ці вихідні і насолодитись музикою вільних людей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перший день фесту «Jazz Bez» у Луцьку: фотозвіт від Павла Березюка
09 грудень, 2017, 10:26