Ріжуть, аж гай шумить: на Волині порахували пилорами

Ріжуть, аж гай шумить: на Волині порахували пилорами
На Волині створили реєстр пилорам – найбільша кількість деревообробних підприємств діє у Камінь-Каширському районі.

Про це йшлося у доповіді начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Дмитра Новохатського під час оперативної наради в ОДА 11 грудня.

За його словами, на виконання доручення губернатора, в області створили реєстр усіх пилорам. При його створенні враховували кількість працевлаштованих, наявність дозвільних документів на викиди в атмосферне повітря, сплату податків тощо.

Найбільше пилорам нарахували в Камінь-Каширському районі – їх тут 246. 195 пилорам розкинулося у Маневицькому районі, ще 112 – у Ратнівському, також серед лідерів Ковельський район.

Загалом як юридичні особи зареєстровані 333 пилорами, у власності громадян – 668 пилорам, зафіксували й 214 недіючих пилорам.

Новохатський зауважив, що дозвіл на викид у повітря є тільки у 37 підприємств, а дозвіл на спецвикористання – 47. Підрахунок проводили спеціальні робочі групи, завдяки роботі яких вдалося дещо вплинути на ситуацію.

Наприклад, у Маневицькому районі додатково працевлаштували 79 осіб, 7 пилорам зафіксували підприємницьку діяльність, 1 залучили до сплати податків. Загалом же на деревообробних підприємствах провели 771 обстеження, а за порушення законодавства у сфері охорони навколишнього середовища склали 240 протоколів та спричинили 1 зупинку виробництва.

Відтак, зафіксували шкоди на 170 тисяч гривень, а 158 відповідальних притягнули до адміністративної відповідальності загалом на 21,5 тис грн. Окрім того, ще 643 протоколи про незаконну порубку лісу склала лісова охорона.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що підприємства мають працювати над отриманням дозволів, влашуванням працівників, аби чесно провадити свій бізнес. Однак не варто забувати й про те, що ресурси лісу не безмежні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.