Топ-5 резонансних подій від луцьких патрульних. ВІДЕО

Топ-5 резонансних подій від луцьких патрульних. ВІДЕО
Луцькі патрульні розповіли про 5 резонансних подій, які відбулись цього року і найбільше запам’ятались.

Топ опублікували на сторінці правоохоронців у Facebook.

1. Затримання підозрюваного в грабежі.

19 березня увечері екіпаж патрульних зупинив водій таксі та повідомив, що став свідком грабежу. За його словами, невідома особа звалила з ніг жінку у віці приблизно 45-50 років, вирвала сумочку та зникла.

Не гаючи ні хвилини, командир першої роти Олександр Оліферчук побіг за вказаним таксистом напрямком. Буквально через 2 хвилини виявив у кущах підозрілого чоловіка, який не зміг пояснити, що тут робить, та був у будівельних рукавицях. При ньому був гаманець жінки з грішми та картками.

Постраждала впізнала нападника. Ним виявився 33-річний лучанин, який був раніше судимий за грабежі та відбував покарання в місцях позбавлення волі.



2. Порятунок самогубця.


4 червня, на свято Трійці, полісмени зберегли життя 21-річному юнакові, врятувавши його від самогубства. Того дня вони прибули на проспект Волі, де у вікні багатоповерхівки сидів хлопець, маючи намір вистрибнути. Близько 30 хвилин патрульні розмовляли з юнаком та просили не заподіювати собі шкоду, однак той все одно наполягав, що вистрибне, незважаючи ні на що.

Врешті його вдалось на секунду відволікти та схопити за дві руки, але вже в цей момент він перебував за межами вікна, тож повис між поверхами. Тим часом, ще двоє патрульних спустились на поверх нижче, один з них схопив молодика за пояс через кватирку вікна і так тримав, доки не розбив вікно ногою, після чого хлопця вдалось затягнути всередину.

Чотирьох інспекторів четвертої, які врятували юнака, – Сергія Цигульова, Сергія Лігу, Віктора Бубала, Ігоря Воронова, – високо відзначили керівники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України та Департаменту патрульної поліції.



3. Перша медаль на Іграх Нескорених, яку здобув інспектор з Луцька.

У вересні інспектор Патрульної поліції Луцька Сергій Торчинський виборов першу медаль для української команди на Іграх Нескорених у Торонто. У легкоатлетичних змаганнях він показав третій результат у секторі для штовхання ядра на 13,71 метри, здобувши бронзову нагороду.

16 серпня 2014 року Сергій Торчинський був поранений під час бойових дій на Сході України. Завдяки волонтерам і меценатам його успішно прооперували. Пройшовши випробування війною, чоловік вирішив змінити не лише власне життя, але й країну, за яку воював на Сході. Коли у Луцьку оголосили набір до Патрульної поліції, охоче подав документи на конкурс і пройшов.

За час служби проявив себе сумлінним та професійним поліцейським. Після здобуття медалі фото з Сергієм миттєво облетіло провідні ЗМІ України і навіть світу, за нього раділи і бійці, і колеги по службі, і всі громадяни. Це справді була та перемога, якої так очікували.



4. Допомога постраждалим у ДТП.

24 вересня близько 5 години ранку на вулиці Ковельській у Луцьку водій Mazda здійснив наїзд на Citroen, не дотримавшись дистанції та не врахувавши дорожньої обстановки. Патрульні третьої роти, які оперативно прибули у складі 3 екіпажів, надавали домедичну допомогу потерпілим, а також допомагали медикам і рятувальникам витягувати людей.

Двох осіб довелось буквально вирізати з автомобіля. З різними ступенями тяжкості травм шпиталізували 6 осіб. Завдяки злагодженій і професійній роботі всіх служб постраждалі люди залишились живими.



5. Порятунок жінки, яка хотіла зістрибнути з мосту.

7 жовтня, близько 22 години, екіпаж отримав повідомлення, що жінка може покінчити життя самогубством. Патрульні прибули на вказане місце події – міст по вулиці Рівненській. Тут перебувала жінка з донькою.

Інспектори другої роти поспілкувались з матір’ю та вмовили її не заподіювати собі шкоди. Також на місце викликали медиків, аби ті надали їй психологічну допомогу.

Завдяки вмілому підходу, хорошому досвіду та психологічним прийомам інспектори запобігли можливим негативним наслідкам, які могли трапитись.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Топ-5 резонансних подій від луцьких патрульних. ВІДЕО
12 грудень, 2017, 10:31