Ігор Лапін запропонував створити Національну асоціацію судових експертів

Ігор Лапін запропонував створити Національну асоціацію судових експертів
6 грудня цього року в Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності зібрались судові експерти, щоб доопрацювати законопроект № 6264 від 30.03.2017 "Про судово-експертну діяльність в Україні". Це стало можливим, оскільки вступили в силу зміни до процесуального законодавства. Відповідно, можна продовжити реформування одного з елементів судової системи – експертизи.

На заході був присутній автор законодавчої ініціативи, народний депутат Ігор Лапін, - інформує прес-служба нардепа.

Народний депутат звернув увагу, що окрім того, що цим законопроектом буде сформована цілісна система судової експертизи, зокрема інститут приватних експертів. Він також запропонував об'єднатися судовим експертам в єдину асоціацію, яка має запрацювати по аналогії з асоціацією адвокатів. Її можна так і назвати - Національна асоціація судових експертів.

Учасники заходу також обговорили окремі статті законопроекту, відзначили про проблеми при призначенні судової експертизи у кримінальних справах, у зв'язку з внесеними змінами в новий КПК України, а також звернули увагу на позитивні моменти змін в ГПКУ, ЦПКУ та КАСУ. Вже з'явилося чимало проблем в роботі судмедекспертів.

За підсумками цього обговорення сформована робоча група, яка запропонує повний текст змін до законопроекту, які будуть перенесені народним депутатом для подальшого проходження регламентних процедур для прийняття системного закону "Про судово-експертну діяльність в Україні".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Лапін запропонував створити Національну асоціацію судових експертів
12 грудень, 2017, 17:17