На Волині перевірять, чи готові міста до «архітектурних» повноважень

На Волині перевірять, чи готові міста до «архітектурних» повноважень
У містах обласного значення Волинської області у рамках передачі повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місця проведуть перевірки, аби визначити, чи готові новостворені органи до прийняття повноважень.

Про це йшлося під час робочого візиту голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Віталія Кудрявцева на Волинь 13 грудня.

У рамках децентралізації системи архбудконтролю в Україні вже низка населених пунктів отримала містобудівні повноваження – така система має дозволити уникнути питань, які виникають із забудовою населених пунктів.

«Сьогодні ситуація по новоутворених органах потребує додаткового контролю», – зауважив Кудрявцев. Мовляв, деякі органи не розуміють, що треба змінювати підходи та «повертаються в минуле».

Зокрема, зазначили, що у план роботи ДАБІ на перше півріччя включать аналіз роботи новостворених структур – наприклад, тієї, яка працює у складі Луцькради. Відтак, під час обговорення озвучили, що подібні перевірки треба провести й в інших містах обласного значення, аби зрозуміти, наскільки вони готові до прийняття повноважень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині перевірять, чи готові міста до «архітектурних» повноважень
13 грудень, 2017, 11:52