11 земельних ділянок поблизу Луцька повернули державі

11 земельних ділянок поблизу Луцька повернули державі
На Волині в державну власність повернули 11 земельних ділянок площею 233 га на території Княгининівської сільради.

Форму власності на ці землі було змінено у результаті службової недбалості посадових осіб реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції, які внесли недостовірні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, - інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Факти цих порушень були встановлені Луцькою місцевою прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У суді прокурори довели, що, згідно з чинним законодавством, земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні державних підприємств (а ці 11 ділянок перебувають у користуванні Державного підприємства "Експериментально-дослідне господарство "Еліта" Волинського інституту агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук) не можуть передаватися в комунальну власність, а мають залишатися у державній власності.

Суд задоволив позовні вимоги Луцької місцевої прокуратури у повному об’ємі, і тепер, на виконання рішення суду, земельні ділянки повернуто в державну власність.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
11 земельних ділянок поблизу Луцька повернули державі
14 грудень, 2017, 16:05