Троє врятованих людей і задимлений кіт: нові подробиці пожежі у Луцьку

Троє врятованих людей і задимлений кіт: нові подробиці пожежі у Луцьку
14 грудня рятувальники ліквідували пожежу в багатоквартирному будинку в Луцьку і врятували від вогню трьох громадян.

О 22:50 у Луцьку в двокімнатній квартирі, що на вулиці Привокзальній, 3 через необережне поводження з вогнем власниці виникла пожежа, - інформує прес-служба ДСНС у Волинській області.

Через 6 хвилин до місця події уже примчали два відділення чергової варти луцької частини спеціальної пожежної техніки. На момент прибуття у 4-х поверховому будинку на першому поверсі з вікна виривалося полум’я, а через сильне задимлення мешканці будинку перебували на балконах квартир, очікуючи на допомогу служби порятунку.

Заступник начальника частини капітан служби цивільного захисту Сергій Зданевич організував першочергові роботи з рятування і евакуації людей: наказав одній ланці газодимозахисної служби через вікно з вулиці зайти у квартиру, що горіла, а іншій провести евакуацію людей та забезпечити димомовидалення у під’їзді. А сам, разом із старшим помічником начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру УДСНС у Волинській області Дмитром Дубиною рушив перевірити наявність у під’їзді людей. Між першим і другим поверхом вони знайшли тіло жінки без ознак життя. Сергій Зданевич та Дмитро Дубина винесли жінку на вулицю та передали до рук медиків.

Рятувальна операція тривала. Вже за 5 хвилин медики забрали ще одного чоловіка, якого знайшли на ліжку у 2-кімнатній квартирі рятувальники першої ланки газомидозахисників - помічник начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру УДСНС у Волинській області Юрій Біланюк та командир відділення частини спеціальної пожежної техніки м Луцька Олександр Семенюк. Пожежний Михайло Дацюк допоміг вийти чоловіку, який надихався диму, відчинивши двері у задимленій квартирі – через доступ кисню і вогонь, і дим, вирвалися на волю, спричинивши отруєння продуктами горіння.

Останнім із задимленого під’їзду Юрій Біланюк виніс кота, якого виявив між 3 та 4 поверхом.

О 23:20 вогнеборці ліквідували пожежу. Вогонь знищив меблі, речі домашнього вжитку, внутрішнє оздоблення кімнати, а також пошкодив вхідні двері та внутрішнє оздоблення коридору 2-кімнатної квартири та під’їзду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Троє врятованих людей і задимлений кіт: нові подробиці пожежі у Луцьку
15 грудень, 2017, 12:37