Зима почнеться у понеділок, – прогноз

Зима почнеться у понеділок, – прогноз
Синоптики очікують з 16 січня на зниження температури повітря в Україні до 6-11 градусів морозу.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, інформує УНІАН.

«Починаючи з 16 січня, слід чекати поступового зниження температури в Україні до 6-11 градусів морозу вночі і 1-6 градусів – вдень. Перша (хвиля холоду) розпочнеться з 16 січня і триватиме до 19-го – це буде зниження температури до 6-11 градусів морозу, з 20 числа ще буде певне зниження – на 4-5 градусів, таким чином мінімальна температура сягатиме 10-15 градусів, а на заході навіть 20 градусів, особливо це стосуватиметься Карпатського регіону», – розповів Кульбіда.

Він зазначив, що в період похолодання також очікуються опади: спочатку йтиме дощ з переходом у сніг, а пізніше – сніг, проте в цілому випаде незначна кількість опадів.

«Зима до України повертається. Такий характер погоди утримається до кінця січня. Тобто, до кінця січня не слід чекати на повернення до України того тепла, яке ми маємо зараз», – сказав начальник Гідрометцентру.

При цьому він повідомив, що найближчим часом в Карпатах розпочнеться повноцінний гірськолижний сезон.

«Сьогодні в Карпатах вже йде сніг, за добу висота снігу, за даними наших високогірних метеостанцій, зросла на 3-5 см, і ця тенденція до підвищення буде до кінця місяця. Таким чином умови для лижного відпочинку в Карпатах будуть створені», – зазначив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зима почнеться у понеділок, – прогноз
12 січень, 2012, 19:56