Експерт розповів, де можна взяти гроші на добудову школи №27 в Луцьку

Експерт розповів, де можна взяти гроші на добудову школи №27 в Луцьку
З бюджету Луцька на 2018 рік не планують виділяти кошти на добудову школи №27.

Про це йшлося час громадських обговорень проекту бюджету Луцька на 2018 рік.

«Чому в бюджеті жодною гривнею не відмічена 27 школа?» - спитав експерт організації «Волинський центр розвитку урядування» Юрій Моклиця. Мовляв, до завершення лишилося небагато, але коштів не передбачають. Лучанин Віктор Смолярчук також спитав, чи школу таки введуть в експлуатацію. Пустовіт зауважив, що планують.

Експерт «Волинського центру розвитку урядування» Тарас Яковлев нагадав, що з коштів передбачених на будівництво школи влітку «зняли» 10 мільйонів гривень. Тоді Пустовіт, зокрема, обіцяв, що гроші перерахують назад із перевиконання бюджету. Натомість станом на 14 грудня цього не зробили. Яковлев додав, що попри виділення коштів на дорогу поблизу школи та біля неї, шлях у поганому стані – навколо багно.

Натомість Пустовіт розповів, що школу початково зводять за кошти Державного фонду регіонального розвитку, а з 2015 року «чомусь» до виділення грошей долучилася міська рада.

«Для міського бюджету такими темпами будувати школу… Це ми повинні багато від чого відмовитися», - мовив Пустовіт.

Яковлевнатомість зауважив, що проект ДФРР маює умову співфінансування обсягом 10% із місцевого бюджету та просив його уточнити, скільки облрада спрямувала коштів на розвиток комунальної інфраструктури Луцька.

«Достатньо дивна ситуація, коли ми 10 мільйонів перекидаємо субвенцію», - сказав експерт. Адже через це Луцьк так і не може завершити зведення школи та нарешті почати експлуатувати юудівля.

Зрештою, Юрій Моклиця зауважив, що Луцьк найбільше зацікавлений у добудові школи, адже навчатимуться там саме діти лучан. Тому він висловив пропозиції щодо того, де можна взяти кошти. Мовляв, є можливість збільшити дохідну частину бюджету – зокрема, їх можна отримати від находжень за продаж землі.

«Є дві земельні ділянки, на які зараз розробляються проекти землеустрою на вулицях Глушець та Рівненська – там колишні теплиці і на Глушцю також є майже півгектара землі. Ніби там ж в окремих людей інтерес на них, але там спокійно можна частину десь до 1,3 га продати через аукціон. Ринкова ціна такої землі - до 20 мільйонів», - сказав Моклиця. Відтак, цих грошей буде цілком достатньо, аби дуже швидко здати школу в експлуатацію.

Також він запропонував 1,7 млн, передбачених на трактор для КП «Парки та сквери», а також 300 тис гри на автомобіль для виконкому також «перекинути» до бюджету розвитку на добудову школи.

«Це вже хоч якісь гроші, хоча б для спіфінансування по ДФРР», - підсумував Моклиця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ганебні совіти кожні два роки будували у місті школу, а свідомі за 26 не збудували жодної
Відповісти
Нє вони поліцейським спрорцзал побудують і ремонти в кабінетах пороблять....
Відповісти
Зараз вони землю побіжать на аукціон виставляти! А чим тоді продажних депутатів годувати, козюрок, ткачуків, булів, пустоцвітів, козлюків і т.д.?
Де ж тої землі набратись, щоб їм роздати, а вони вони в порушення законів кнопки тиснули?
Школа їм не потрібна.
Відповісти
Останні новини
Експерт розповів, де можна взяти гроші на добудову школи №27 в Луцьку
15 грудень, 2017, 17:57