«Бюджет проїдання»: Луцьку бракуватиме грошей на розвиток міста?

«Бюджет проїдання»: Луцьку бракуватиме грошей на розвиток міста?
Попри зростання обсягу загального фонду бюджету Луцька, рівень коштів, передбачених на розвиток міста, залишається на рівні минулорічного.

Про це йшлося 15 грудня час громадських обговорень проекту бюджету Луцька на 2018 рік.

Директор департаменту фінансів Ліля Єлова розповіла, що першочерговими є забезпечення захищених статей, утримання комунальних підприємств та інфраструктури тощо. Відтак у 2018 році прогнозований обсяг доходів бюджету становитиме 2 млрд 487 млн грн і порівняно з минулорічним спостерігається зростання на 10%. Загальний фонд становитиме 1 млрд 118 млн грн, а видатки зростуть на 190 мільйонів, тобто на 22% порівняно із 2017 роком. Проте зменшиться обсяг видатків на розвиток міста через здорожчання низки статей витрат бюджету.

Згодом експерт організації «Волинський центр розвитку урядування» Тарас Яковлев зауважив, що при збільшенні загального фонду бюджету бюджет розвитку складає лише трохи більше 100 млн грн. Він зауважив, що минулоріч бюджет з власними надходженнями становив 890 млн грн, а при плануванні мали також 100 млн грн. Відтак, ріст дохідної частини є, а бюджету розвитку - нема.

«Чому ви не збільшуєте бюджет розвитку принаймні пропорційно? Ви вважаєте, що все-таки правильно формувати бюджет проїдання, чи можливо, я щось неправильно зрозумів», – спитав Яковлев у секретаря міськради Григорія Пустовіта. Той зазначив, що бюджет міста – «відбиток» бюджету держави. Адже «на місця» передають низку функцій, не забезпечуючи фінансування.

«Ми сьогодні фінансуємо заклади професійно-технічного бюджету, пільг електротранспортного підприємства та багато речей, які не властиві для місцевого бюджету. Тому звичайно, цей бюджет не може бути інший – він на сьогодні оптимальний», - сказав Пустовіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже ніхто не бачить, що в країні просто немає грошей і називають різне: проїдання, голодування... Крадуть, корупція зашкалює! З кожним роком грошей все меньше і меньше, а те що порівнюють з минулими роками, то те зовсім не з тої опери і вводять людей в оману, раніше курс долара який був? От і виглядає що типу більше, а інфляція все з'їдає, а економіка до низу йде, то де тим грошам взятись? Кого дуримо? Ну хіба тих, хто у цьому не розбирається!
Відповісти
А на ялинку та міфічну іграшку-інсталяцію 1 мільйон гривень списав пустоцвіт, а каже грошей немає.
Відповісти
Останні новини
«Бюджет проїдання»: Луцьку бракуватиме грошей на розвиток міста?
15 грудень, 2017, 18:57