Капелани передадуть у Волновасі дітям подарунки з Волині

Капелани передадуть у Волновасі дітям подарунки з Волині
Духовенство УПЦ КП у Волновасі освятить хрести для храму збудованого у честь загиблих тут військовослужбовців. Також військові священики подарують волноваським дітям подарунки до дня Святого Миколая зібрані на Волині.

Про це повідомляє Хрещатик.

У неділю, 17 грудня, об 11:00 у Творчому центрі молоді у Волновасівійськове духовенство УПЦ КП подарує місцевим дітям гостинці та подарунки зібрані на Волині до Дня Святого Миколая. Також дітям подарують виставу.

О 13:00 духовенство на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом освятять накупольні хрести для храму на честь Всіх Святих землі Волинської у пам'ять про загиблих тут 22 травня 2014 року воїнів 51-ої окремої механізованої бригади. Освячення хрестів символізує завершення будівництва храму.

Волинські священики планують за церковний кошт і благодійні внески волинян збудувати у Волновасі цілий український церковно-волонтерський центр у якому буде храм, капличка для літніх богослужінь, дзвіниця, хрестильня, а найголовніше житло для капеланів, які приїжджають на фронт у ротацію та волонтерський центр для зберігання та розподілення гуманітарної допомоги для військових та цивільного населення.

Вже три роки духовенство УПЦ Київського Патріархату з Волині по особливому опікується містом Волноваха, адже саме тут 22 травня 2014 року російські окупанти та терористи розстріляли військовослужбовців 51-ої окремої механізованої бригади.

З того часу силами Волинської єпархії у Волновасі будується церковно-волонтерський комплекс, організовується відпочинок та екскурсії на Волинь для дітей з Донбасу, відбувається обмін вчителями між Донецькою та Волинською областями, священики постійно привозять до Волновахи гуманітарну допомогу зібрану на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: подарунки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Капелани передадуть у Волновасі дітям подарунки з Волині
16 грудень, 2017, 08:00