Патрульні не можуть порятувати мешканців будинку з притоном

Патрульні не можуть порятувати мешканців будинку з притоном
Працівники патрульної поліції не можуть втрутитися у ситуацію із притоном у Луцьку, відвідувачі якого спричинили пожежу у багатоповерхівці.

Про це у Facebook написала речниця управління патрульної поліції в Луцьку Ольга Бзулук.

Вона нагадала про пожежу на вулиці Привокзальній в Луцьку. «Звісно, ситуація жахлива, бо могло повторитись те, що напередодні сталось на Шота Руставеллі – тоді на місці пожежі загинула людина. А що може бути страшнішим за загибель людини? Учора загиблих не було, але були потерпілі. Журналісти активізувались і зацікавились такою темою, мовляв, що робити, аби схожого уникати надалі?» - йдеться в дописі.

За її словами, поліція діє в рамках чинного законодавства. Звісно, якщо є виклик про порушення режиму тиші, наприклад, то приїжджають, оформляють необхідні матеріали (максимальний штраф 255 гривень), або ж обмежуються профілактичною бесідою.

«Але, перепрошую, вдертися у чуже помешкання ми не можемо – на це мають бути виключні підстави. Витягнути силою людину з її квартири ми не можемо. І навіть якщо людина не відчиняє нам двері, ми теж нічого не можемо зробити. Бо діємо виключно по закону», - підкреслила Бузулук.

«Учора наш інспектор спілкувався з сусідами жінки, в помешканні якої відбулось загорання, а сьогодні одна з них вже пише на весь фейсбук з вимогою втрутитись і їх порятувати. Надіємось, цей крик душі прочитають і інші компетентні органи. Натомість жінці та її чоловіку радимо бути коректними при спілкуванні з правоохоронцями та не звинувачувати їх у всіх проблемах і бідах», - йдеться в дописі.

З її слів, логічне питання - що ж робити - нікуди не зникає.

«Ми вже запустили проект «Сусідська варта», до якого зголосилась дуже маленька кількість ОСББ. Ці люди об’єднуватимуться та слідкуватимуть за своєю територією, вимагатимуть, аби вона було освітлена, відремонтована, аби були камери спостереження і всі інші елементи безпеки. Звісно, особливу роль тут відіграють дільничні інспектори, які мають «тримати на олівці» підозрілих осіб певної території. Але вони теж дуже сильно обмежені законом. І не завжди все можуть довести, зважаючи на те, що коли доходить до діла, скаржники, зазвичай, відмовляються писати пояснення й заяви, бо «навіщо це мені», - зазначила Ольга Бузулук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вже тягнеться десяток років. Де славнозвісна поліція, міліція, мусарня, варта безпорядку - Засранці ви де?????????????? Бетмани в довгий пальтах усе Біма ідіоти ловите. Сволота ви усе землю ділите!!!!
Відповісти
Останні новини
Патрульні не можуть порятувати мешканців будинку з притоном
16 грудень, 2017, 05:06