Як депутати Луцької міської ради ходять на сесії і комісії

Як депутати Луцької міської ради ходять на сесії і комісії
Лише чотири депутати Луцької міської ради продовж 2012 року жодного разу не пропустили пленарні засідання та засідання постійних комісій.

За інформацією секретаріату Луцької міської ради впродовж 2012 року Луцька міська рада провела 23 пленарні засідання та 172 засідання постійних комісій міської ради.

ВолиньPost поцікавився, хто з обранців громади виявився найдисциплінованішим, а хто – «прогульником».

Загалом у Луцькій міській раді є 50 депутатів - разом з секретарем Григорієм Пустовітом. Пропонуємо поглянути, як депутати ходять на сесії та засідання постійних комісій, відповідно до даних реєстрації, які надав секретаріат.

НАЙДИСЦИПЛІНОВАНІШІ

На усіх засіданнях комісій і пленарних засіданнях, побував впродовж року депутат та колишній міський голова Богдан Шиба (фракція «Фронт змін»).

Був присутній на усіх засіданнях і секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Також всі засідання відвідали депутати Аскольд Пекарський (фракція ВО «Батьківщина») та Руслан Ніколайчук (фракція ВО «Свобода»).

За результатами року жодного пленарного засідання не пропустив позафракційний депутат кількох скликань, колишній секретар міської ради Анатолій Бірюков. Щоправда одного разу він пропустив засідання постійної депутатської комісії.

«ЧУТЬ-ЧУТЬ НЕ СЧИТАЕТСЯ»

По одному пропуску пленарних засідань мають депутати фракції ВО «Батьківщина» Тарас Бас, Наталія Бунда, Артур Василевський, Сергій Волик та Степан Цимбалюк, депутати ВО «Свобода» Олег Чернецький, Святослав Боруцький, Юрій Вега, позафракційні Микола Яручик і Сергій Григоренко та член фракції «За Україну!» Роман Романюк.

Два рази на сесію міської ради не прийшли член фракції «За Україну!» Павло Данильчук, позафракційні Рустам Дячук та Євгеній Ткачук, член фракції «Фронт змін» Олександр Пиза та депутат фракції ВО «Свобода» Любов Серба.

Три пропуски мають депутати від ВО «Батьківщина» Володимир Самуляк, Роман Бондарук, Андрій Осіпов, Роман Бондарук, Василь Гриб та Юрій Мишко, члени фракції «Наша Україна» Анатолій Пархом’юк та Андрій Козюра та член фракції Партії регіонів Тетяна Дементьєва.

Чотири рази засідання пропустили депутати від фракції «Фронт змін» Олександр Плісецький, фракції «За Україну!» Іван Корчук, фракції ВО «Свобода» Олександр Магеровський та Сергій Сівак, фракції «Батьківщина» Петро Савчук.

П’ять разів пропустили засідання позафракційний депутат Микола Дендіберін, член фракції «Батьківщина» Володимир Никитюк та Олександр Семенюк, депутати від фракції Партії регіонів Іван Смоленг та Андрій Разумовський.

ВІД ЧВЕРТІ І ВИЩЕ

На шість засідань не прийшли позафракційний Антон Сосновський, член фракції ВО «Свобода» Андрій Калахан та член фракції «Батьківщина» Ганна Кравчук.

Сім разів не прийшли депутати від фракції Партії регіонів Ірина Комлик, члени фракції ВО «Батьківщина» Юрій Корольчук та Катерина Приступа.

Вісім разів не прийшов за засідання «тимошенківець» Валерій Бондарук. Дев’ять разів не прийшов член фракції ВО «Батьківщина» Олександр Пилипович, а десять разів – позафракційний депутат Віталій Кварцяний.

Найбільше засідань - більше половини - пропустили депутат від фракції «Європейської партії України» Олена Голєва (14 засідань) та від фракції Партії регіонів Леонід Лаба (21 засідання). Однак, варто відзначити, що Леонід Лаба не відвідував сесії та комісії через поважну причину – проблеми зі здоров’ям.

КОМІСІЙНІ ПОРЯДКИ І НЕПОРЯДКИ

Засідання комісій передують пленарним засіданням. Тут обговорюють проекти рішеннь, які повинні виноститися на сесію. І якраз ці обговорення депутати пропускають частіше.

Наприклад, Юрій Корольчук пропустив 16 засідань, Віталій Кварцяний – 11, Олена Голєва – 14, Антон Сосновський – 16, Андрій Осіпов – 12.

Жодного разу засідання комісій не пропускали депутати Святослав Боруцький, Юрій Вега, Ганна Кравчук, Руслан Ніколайчук, Анатолій Пархом’юк, Аскольд Пекарський, Олександр Семенюк, Євгеній Ткачук, Богдан Шиба та Олег Чернецький.

По одному «прогулу» мають обранці Анатолій Бірюков, Роман Бондарук, Артур Василевський, Сергій Григоренко, Тетяна Дементьєва, Андрій Калахан, Ірина Комлик, Юрій Мишко, Роман Романюк та Любов Серба.

Два засідання комісії пропустили Наталія Бунда, Сергій Волик, Павло Данильчук, Олександр Плісецький та Микола Яручик.

Три засідання пропустили депутати Тарас Бас, Василь Гриб, Рустам Дячук, Володимир Никитюк, Олександр Пилипович, Андрій Разумовський, Володимир Самуляк та Степан Цимбалюк.

Чотири «прогули» зафіксовано у депутатів Валерія Бондарука, Миколи Дендіберіна, Андрія Козюри; п’ять у депутатів Івана Корчука, Олександра Пизи, Катерини Приступи, Петра Савчука. Шість разів не з’явилися на засідання депутати Сергій Сівак та Іван Смоленг, дев’ять – Олександр Магеровський.

* * *

Не зважаючи на те, що депутати працюють в міській раді на громадських засадах (тобто безкоштовно), згідно зі статтею 8 Регламенту Луцької міської ради та статтею 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат зобов’язаний брати участь у роботі Ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, сприяти виконанню їх рішень.

А згідно зі статтею 37 цього ж Закону, пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійних комісій може бути підставою для відкликання депутата виборцями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усе починається з самодисципліни. А ще хотіла в депутати ВР. Ця, як її, білоголова доярка. Блудна дочка.
Відповісти
Голєву та Корольчука можна відкликати. Хто запустить процедуру? Хоч потіха народу буде
Відповісти
Корольчуку прощено, він старий і немічний. Плює на бороду. Він вже довго і самовіддано служить Вітчизні. А Голєва молода, має наймитів, служанок, покоївок і нянь різного калібру. І тримається вона з реліктовим почуттям власної гідності - ледь не в захмарних висотах. То чому ж ця тимошенко місцевого розливу прогулює? Чи для такого індивіду, як вона, важливіше жити в злагоді з самим собою, ніж з оточуючим світом?
Відповісти
Чекаємо процедури відкликання.
Відповісти
Не чіпайте Корольчука... бо розсипеться.
Відповісти
відкликати потрібно ще тих що ні разу рот не відкрили
Відповісти
Треба брати за горло тих,хто безжально розпродує Волинські землі та через місяць офіційно роблять зміну цільового призначення . Та все гребуть в приватні руки.
Відповісти
Останні новини
Як депутати Луцької міської ради ходять на сесії і комісії
10 січень, 2013, 15:57