Луцький зоопарк співпрацює з Ризьким і Варшавським

Луцький зоопарк співпрацює з Ризьким і Варшавським
За шість років комунальне підприємство «Луцький зоопарк» в рази збільшило кількість мешканців. Із 43 видів тварин їхня кількість зросла до 94, а це близько 500 особин: від левів, тигрів і до морських свинок.

Про це розповіла директор зоопарку Людмила Денисенко, - передають Волинські новини.

За словами Денисенко, звіринець регулярно поповнюється новими тваринами. Це, каже, стало можливим, зокрема і завдяки довірі до діяльності зоопарку.

«У 2012 році тварин у зоопарку налічувалося 43 види, а зараз 94 - це близько 500 тварин. Нові мешканці в зоопарку зʼявляються, першою чергою, завдяки обміну між українськими зоопарками», - розповідає директор.

Та додає, що цього року вдалося вийти на обмін між європейськими звіринцями - уклали договори із Варшавським та Ризьким зоопарками. ВІдтак Луцький зоопарк приєднався до єдиної системи зоопарків світу (Species360 – міжнародна система інформації видів).

«Ця система дозволяє будь-якому зоопарку, що віддає свою тварину на утримання, прослідкувати її подальшу долю, починаючи від умов утримання до того, чи буде тварині комфортно у новій домівці. До нас уже такі перевірки приїжджали й були задоволені тим, в яких умовах ми тримаємо наших мешканців, нам довіряють, тому тварин регулярно більшає», - додає Людмила Денисенко.

Керівник звіринця додає, що цьогоріч Луцькому зоопарку активно допомагають меценати.

«Приміром власники однієї із мереж ресторанів у Луцьку подарували папуг, а депутати знайшли йому пару. Карликові ігрунки теж приїхали завдяки небайдужим людям, які придбали для свого зоопарку цих милих тварин. Це завжди цікаво лучанам. Зазвичай після появи нового мешканця усі тільки й ідуть на нього дивитися», - каже Людмила Денисенко.

Зауважимо, комунальне підприємство «Луцький зоопарк» цьогоріч заробило 2 мільйони гривень, проте вже наступного року цю суму планують збільшити вдвічі за рахунок співправці з туристичними агентствами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Людмила молодець. Скільки живу, наш парк був, мьяко кажучи, болотом, куди не хотілося йти. Був вкрай збитковим. Але достатньо було вигнати "стару гвардію" (яка продовжує керувати 90% країни) і що ми бачимо? Просто перестали красти, почали серйозно, зі всією відданістю займатися своєю роботою. І тепер не тільки лучани сюди шикуються в черги, але й маса туристів як з області так і з інших регіонів. То може треба провести чистку і в інших завжди "збиткових" комунальних підприємствах?
Відповісти