«Собаки – не сміття»: у Ковелі мітингували зоозахисники. ФОТО

«Собаки – не сміття»: у Ковелі мітингували зоозахисники. ФОТО
У центрі Ковеля під стінами Ковельського Будинку Рад мітингували захисники тварин.

Вони прийшли до мерії, щоб домогтися від влади виконання Програми поводження з безпритульними тваринами, яка була прийнята ще торік, - пише ПроКовель.

Пікетувальники стверджували, що неодноразово ставали свідками того, як невідомі, а на їхню думку, це були комунальники, прилюдно знущаються над беззахисними чотирилапими. Вони навіть підготували заяву з численними підписами, в якій вимагають гуманного ставлення до гавкунів. Так, як це відбувається в країнах Європи, до когорти яких ми так прагнемо долучитися.

«Якби влада стерилізувала хоча би за рік 100 собак, то можна було б уникнути в середньому появи нових 500 цуциків, а це - суттєве скорочення популяції. Тільки так можна жити в гармонії зі всім живим. Не треба собак вбивати, тому що вони є свідками нашого хворого суспільства, жорстокості і байдужості. А ще – вони нагадують нам, які ми погані. Ми хочемо, щоб все було цивілізовано. Невже це так важко?» - не приховувала свого обурення зоозахисник Оксана Артемук.

«Вони жорстоко вбивають стерилізованих собак. Ми їх стерилізуємо за свої гроші, а вони їх вбивають», - ділилася наболілим пенсійного віку жіночка.

Протягом усієї акції зоозахисники тварин намагалися зустрітися з керівництвом Ковеля, щоб донести до них свої вимоги. Неодноразово телефонували в прийомну міського голови, однак все безрезультатно.

Згодом перед людьми з’явився начальник управління капітального будівництва та жилого-комунального господарства міськвиконкому Андрій Стернічук у супроводі директора КП «Добробут» Ігоря Михалевича. Вони ж і взялися роз’яснювати прибулим про нюанси виконання міської Програми.

«На сьогодні на базі КП «Добробут» збудовані приміщення, щоб собак деякий час утримувати, приміщення для стерилізації тварин, закуплено хірургічний стіл. На грудневу сесію вносяться зміни до відповідної програми: виділяються кошти на придбання медикаментів, харчування, оплату працівникам», - повідомив Андрій Стернічук.

Наразі ця інформація дещо заспокоїла розгніваних захисників тварин, які вже втомилися чекати на підтримку і допомогу від влади міста. Отож свою заяву учасники мітингу передали Андрію Стернічуку і домовилися наприкінці тижня знову зустрітися з чиновником, щоб уже конкретно поговорити про реалізацію намірів влади щодо безпритульних собак.

До слова, загалом на виконання Програми поводження з безпритульними тваринами депутатам запропоновано передбачити в міському бюджеті близько півмільйона гривень, з них – на закупівлю медикаментів для стерилізації піде трохи більше 120 тисяч гривень. Ці гроші планується використати приблизно на 250 тварин. Також, відповідно до поданих змін, будуть закуплені медикаменти для лікування хворих тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай ці захиники тварин заберуть їх до себе додому!!! Бо, гадаю, коли на них нападуть ці "безневинні" створіння, вони вже рота розкривати не будуть і захищати цих тварюк. За тиждень стала свідком двох саме таких ситуацій, як зграя собак, без найменшої на те причини, накинулася на десятирічного хлопчика, який спокійно повертався додому зі школи, а в районі прокуратури на молоду жінку. І не знати як би закінчилося це жахіття, якби не смілився-ковельчани, які, на жастя, опинилися поруч і відігнали здичавілу зграю. А ці собаки, до речі, щодня спокійно розгулюють в центральній частині міста. Й за словами перехожих, такі випадки агресії можна спостерігати чи не щодня. Тому їх не стерилізувати треба, а забрати геть з вулиць міста, аби наступного разу, не дай Бог, не стала справжня біда, що неодноразово бачимо по телевізору. А кого не влаштовує таке, беріть їх собі додому і там тримайте! І, до речі, серед тої зграї є й так звані, стерилізовані собаки!!
Відповісти
Останні новини
«Собаки – не сміття»: у Ковелі мітингували зоозахисники. ФОТО
18 грудень, 2017, 15:01