Для церкви у Волновасі освятили накупольні хрести

Для церкви у Волновасі освятили накупольні хрести
Під час чергової поїздки військових капеланів на Схід у Волновасі освятили накупольні хрести, які встановлять на церкву Святителя Миколая Чудотворця.

Її будують тут у пам’ять про загиблих волинських воїнів 51-ї бригади, – повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Відправили богослужіння: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Слов’янський Всеволод, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інші військові священики, духовенство Донецької єпархії. У молитві взяв участь декан монастирів нашої єпархії архімандрит Константин (Марченко) з братією Свято-Миколаївського монастиря, що в с. Жидичин Ківерецького деканату.

Нагадаємо, заснування храму у Волновасі відбулося 21 грудня 2016 р. теж за участі владики Михаїла. Розпочався збір пожертв на спорудження. У травні цього року заклали капсулу у вигляді Луцького замку у підмурівок майбутньої святині. Опікується волноваською парафією волинський ієромонах Макарій (Дядюсь).

У рамках візиту духовенство відвідало дитячі садки, будинки творчості, навчальні заклади у Волновасі, Красногорівці та Мар’їнці. Напередодні свята Миколая Чудотворця, дітворі привезли іграшки, українські книжки, канцелярські предмети та солодощі. Побували й у військових частинах, передавши бійцям теплий одяг і продукти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для церкви у Волновасі освятили накупольні хрести
19 грудень, 2017, 09:57