На Волині вже продали майже 50 тисяч ялинок

На Волині вже продали майже 50 тисяч ялинок
Сезон ялинкових ярмарків - у розпалі. Волинь - серед рекордсменів-постачальників новорічних дерев в Україні. Кілька десятків тисяч ялинок уже відрядили на схід і південь України.

Про це повідомляють Подробности.

Третій рік поспiль Олексій купує до новорічних свят ялинку в горщику. Каже, вона не сиплеться, до того ж потім її не доведеться викидати, а можна висадити на подвір'я. Цього разу чоловік придбав одразу дві - додому і в школу для дитини.

«Ми потім висадимо цю ялинку біля школи. Це буде така акція зі школярами першого класу. Вони своїми руками посадять якусь ялиночку і будуть бачити що вона росте. Тим більше, що вони будуть це робити кожного року і вже на 11 клас їх вже буде десять дерев», - розповідає покупець Олексій Панасюк.

У місцевому насіннєвому центрі ялинки в контейнерах спеціально вирощують до зимових свят. Загалом пропонують вісім видів новорічних дерев. Кажуть, що волиняни віддають перевагу ялинкам, у південні області везуть переважно сосни. Адже вони стійкіші до температурних коливань. На підприємстві навіть кримську сосну адаптували до місцевого клімату.

«Від сосни звичайної вона відрізняється довжиною хвої, в неї більше мутовок і коли формується шишка на сосні, в неї набагато більше шишок», - каже головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського управління лісового та мисливського господарства Володимир Неводнічик.

Коштують ялинки в горщиках від 300 гривень. Зрізані деревця - дешевші. Трохи більше двох метрів виростають приблизно за 10 років.

«Цьому дереву - один, два , три…12 років. Хвойні дерева, такі як ялина звичайна і ялиця біла у віці до 10 років дають незначний приріст. Якщо подивитися на приріст річний, то тут 10-15 см», - каже Володимир Неводнічик.

Дворічні саджанці ялини на підприємстві спеціально вирощують для майбутніх плантацій новорічних дерев.

Зараз в області на плантаціях росте більш ніж півтора мільйона ялин.

Уже зараз волинські лісники реалізували майже 50 тисяч зелених красунь. А що ближче до свят - попит зростатиме. Ціна стартує від 40 гривень за деревце. Вартість залежить від розміру та виду.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ялинка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вже продали майже 50 тисяч ялинок
19 грудень, 2017, 22:07