Назвали найневдаліші паролі року

Назвали найневдаліші паролі року
Експерти з компанії SplashData щорічно складають список найневдаліших паролів. Але, схоже, їм не варто зайвий раз напружуватися.

Про це повідомляють Факти ICTV.

Так, перше місце вже котрий рік поспіль дісталося паролю 123456, друге – password, третє – теж цифри, але вже доповнена комбінація – 12345678.

У списку не найкращих способів захистити свій аккаунт такі комбінації, як qwerty, football, admin, welcome, login, abc123, dragon, master і passw0rd. Що стосується останнього, то тут багато користувачів думають, що якщо замінити букву «о» на «0» або навпаки, це ускладнить роботу хакерам, однак про цей прийому вони вже давно знають і легко обходять його, повідомляють програмісти.

Але якщо ці приклади – це вже ламерська класика, то з’явилися і нововведення цього року. Так, серед нових, але таких же невдалих паролів, комбінації letmein, iloveyou, monkey, starwars, hello, freedom, whatever, qazwsx і trustno1.

Експерти рекомендують використовувати складні паролі, які складатимуться з букв, цифр і спеціальних символів. Крім того, вони радять підключити собі двухфакторну авторизацію, що дозволяє входити в обліковий запис тільки після підтвердження кодом із СМС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найневдаліші паролі року
20 грудень, 2017, 05:21