На луцькій Балці «Миколай» приніс дітям подарунки. ФОТО

На луцькій Балці «Миколай» приніс дітям подарунки. ФОТО
Восьмий рік поспіль недільна школа при храмі святого Дмитрія та мученика Нестора Солунського, що на вулиці Гетьмана Мазепи, 35, влаштовує святкову вечірню службу з подарунками на День святого Миколая.

У церкві надвечір 18 грудня відчувається справжнє свято. У першу чергу, завдяки діткам, які разом зі своїми батьками прийшли на вечірню службу. На жаль, приміщення не опалюють, й тому в стінах засів неабиякий холод. Прихожани виймають руки з кишень, щоб лише перехреститися, - пише Район.Луцьк.

Посеред великої зали церкви проповідує отець Роман, який є настоятелем цього храму. А дітки в той час уже з нетерпінням чекають, коли вони ж приступлять до головної частини цього вечора.

Під час проповіді священик розповів прихожанам про Святого Миколая, який, виявляється, ще з малого віку був дуже милосердним. Святителя Миколая вшановують не тільки православні і католики, а й протестанти.

Після проповіді отець Роман передав слово діточкам. Усміхнена малеча, розуміючи, що момент настав, оглядаються й готуються до виступу.

Усі займають свої місця й розпочинається свято. Діти гуртом почали співати. На весь храм розлетілися голосочки маленьких хлопчиків та дівчаток, які виконували пісні та вірші про Святого Миколая.

Опісля такого концерту діти поставали в чергу до священника, щоб помазатися миром і отримати довгожданий подарунок. Деякі діти цілий вечір були дуже серйозними, проте, коли їм вручали презент, то вже ніхто не міг не стримати радісної усмішки.

Подібні свята для дітей у церкві проводять восьмий рік поспіль.

«Я дуже вдячний усім, хто сприяв цьому святу. Святитель Миколай має всюди своїх помічників. Насамперед, велике дякую місцевому підприємцю, депутату Петру Нестеруку. Він уже не один рік сприяє й допомагає проводити подібні празники. Ви не уявляєте, яка це радість дітям отримати цей подарунок, посидіти в недільній школі за солодким столом. Думаю, для них це значущі моменти і велика пам’ять про церкву-матір. У нас є сім’ї, які доволі небагаті фінансово. Тому для їхніх дітей цей день особливий», – сказав на завершення отець Роман.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На луцькій Балці «Миколай» приніс дітям подарунки. ФОТО
20 грудень, 2017, 08:16