Помер легендарний тренер київського «Динамо»

Помер легендарний тренер київського «Динамо»
У Києві на 79-му році життя помер заслужений футбольний тренер України Євген Котельников.

Про це повідомив офіційний сайт київського «Динамо», в якому прославлений фахівець провів більшу частину своєї тренерської кар'єри, – пише Обозреватель.

Євген Котельников працював тренером в клубній дитячо-юнацькій футбольній школі «Динамо» з 1965 по 1977 роки. У цей період він виховав безліч великих гравців «біло-синіх». Серед його вихованців такі легенди столичного клубу як Володимир Безсонов, Геннадій Литовченко, Володимир Лозинський, Олексій Михайличенко, Павло Яковенко, Вадим Лазоренко і Віктор Сахно.

З 1977-го по 1990 рік Котельников був державним тренером СРСР Федерації футболу України. У 1983-му він очолював збірну Української РСР на літній Спартакіаді народів СРСР, де його команда посіла четверте місце.

У 1991 році Євген Котельников був одним із засновників Федерації футболу України, до 1995 року займаючи посаду першого віце-президента.

Після цього в 1997 році на запрошення Григорія Суркіса Котельников повернувся в «Динамо», де очолив департамент футболу. «Динамо-2», «Динамо-3», клубна Академія, ДЮФШ – це були основні складові, якими займався департамент. Особливою гордістю Євгена Петровича був пілотний спецкласс 1985 року народження, який вони створили разом з Павлом Яковенко. Головними його зірками стали Артем Мілевський та Олександр Алієв.

Співпраця Яковенко і Котельникова не припинилась після випуску академкласу. Коли Павло Олександрович очолив молодіжну збірну, він попросив Євгена Петровича курирувати команду. Виконком ФФУ підтримав цю пропозицію, і саме ці фахівці зіграли важливу роль в становленні нинішніх лідерів національної збірної – Ярмоленка, Гармаша, Коноплянки, Ракицького, Степаненко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер легендарний тренер київського «Динамо»
20 грудень, 2017, 10:59