Депутати розкритикували порядок внесення «освітніх питань»

Депутати розкритикували порядок внесення «освітніх питань»
Депутати бюджетної комісії відмовилися внести до порядку денного розгляду комісії питання щодо затвердження Положення про управління освіти Луцькради.

Питання пропонували внести додатковим, а пояснення до положення на десятку сторінок депутати отримали лише зранку.

Член комісії Павло Данильчук зауважив, що проекти рішення треба виносити на розгляд за 21 день до сесії, а не за 2, як це відбувається зараз. За його словами, виносять його навіть не на профільну комісію, а освіта – абсолютно не те питання, де можна нехтувати розглядом.

«Хай буде зареєстрований і розглянутий відповідно до законодавства. Хай розглянуть депутати, директори шкіл», – сказав Данильчук. Його підтримав колега Тарас Шляхтич, який також має зауваги до «освітнього питання», адже порівняльна таблиця, яку подали до проекту рішення, складається з 11 сторінок, а надійшла вона депутатам лише сьогодні зранку. Тож фактично в обранців громади не було часу, аби з ними розібратися.

«Безумовно, це рішення можна розглядати і на нашій комісії, але не в такий спосіб і не в такі часові рамки», – наголосив обранець громади.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко запевнила, що зміни – лише технічні, мовляв, «поміняли слова, які я назвала». За її словами, раніше підготувати рішення не могли, адже не було установок від «вищих інстанцій». Натомість до 1 січня управління освіти має розробити порядок призначення керівників закладів професійно-технічної освіти, яке передбачене положенням. «Там зовсім нема нічого такого, щоб насторожувало», – повторила Лещенко.

«У новому положенні багато функцій передають виконавчому комітету», – натомість зауважила депутат Анна Мовяк. Мовляв, у законі цього не передбачено, а депутати фактично не мають права цього робити. Тому Мовяк підтримала колег, аби таки питання розглядати не сьогодні.

Зрештою депутати таки не внесли до порядку денного питання про затвердження Положення про управління освіти Луцькради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати розкритикували порядок внесення «освітніх питань»
20 грудень, 2017, 11:56