Розповіли, на чому «заробить» луцький бюджет у 2018 році

Розповіли, на чому «заробить» луцький бюджет у 2018 році
У бюджеті 2018 року передбачено зростання дохідної частини за низкою податків. Водночас міська казна отримає зменшення доходу за рахунок отримання відсотків від розміщення вільних коштів через зменшення відсоткових ставок.

Про це повідомили під час бюджетної комісії Луцькради 20 грудня.

Основним джерелом збільшення дохідної частини стане податок на доходи фізичних осіб – його обсяг становитиме 67%. Очікують також ріст доходів по єдиному податкові та незначне зростання а плату за землю.

Однак сподіватися значного зросту плати за землю порівняно із цим роком не варто - за словами директора департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової, у місті майже не залишилося вільних земель, тож не збільшиться площа «орендних» земель.

Рівень коштів, які очікують отримати від надання адмінпослуг практично не зросте –збільшення прогнозують лише за рахунок зростання суми, сплаченої за видачу паспортів. Проте на 5% зросте рівень доходу від акцизного податку за рахунок збільшення цін на алкоголь.

Водночас очікують на зменшення суми за розміщення вільних коштів через нижчу відсоткову ставку, яку тепер пропонують банки. Мовляв, минулоріч кошти розміщували під 20%, проте тепер такої високої відсоткової ставки більше не буде. Наразі прогнозують 15-16%.

Також депутат-свободівець Богдан Богонос поцікавився, хто презентуватиме головний фінансовий документ міста. Адже, наприклад, у минулі роки завжди це робив міський голова, який розповідав і про бачення розвитку міста надалі. Натомість під час засідання комісії розповідала про бюджет очільниця департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова.

Голова комісії Борис Смаль зауважив, що саме вона й презентуватиме бюджет. Мовляв, депутати отримали його ще 2 тижні тому, а «усі вони вміють «читати та бачити».

«Що, ще слайди треба робити?» - спитав Смаль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, на чому «заробить» луцький бюджет у 2018 році
20 грудень, 2017, 12:05