Максимум зелені та чистоти: розповіли, як у Луцьку поділять кошти ЖКГ

Максимум зелені та чистоти: розповіли, як у Луцьку поділять кошти ЖКГ
Найбільші суми бюджету, які наступного року освоюватимуть через департамент житлово-комунального господарства, планують спрямувати на прибирання та озеленення Луцька.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії 20 грудня.

Загалом на благоустрій міста передбачили 61 млн 127 тис грн, із них 2,4 млн грн «підуть» на департамент муніципальної варти. Ці кошти залучать на 2 програми – одна полягатиме у фінансуванні робіт з демонтажу, інша стосуватиметься благоустрою. Йдеться про організацію прибирання сірих зон – площ, які не обслуговують ЖКП.

Щодо коштів для департаменту ЖКГ, то їх передбачили у сумі 58 мільйонів 737 тисяч гривень. Ці гроші спрямують на роботи з благоустрою міста. Найбільшу суму, а саме 15 мільйонів гривень, передбачили на санітарні потреби, тобто, прибирання міста, ще 10 мільйонів спрямують на озеленення.

По 1,2 мільйона гривень спрямують на вивезення твердих побутових відходів та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Принаймні 2,5 млн гривень треба спрямувати на обслуговування каналізаційної мережі міста, у 2 мільйони обійдеться плата за оренду землі під сміттєзвалищем. 200 тисяч гривень спрямують на відновлення каналізації, 220 – на видалення сухостійних дерев на кладовищах. Ще 400 тисяч – на встановлення меморіальних дощок.

В 3 мільйони гривень обійдеться утримання кладовищ міста, аналогічну суму прямують на комунальне підприємство «Парки і сквери міста Луцька» на очистку зелених зон, по 250 тисяч – на воду та забезпечення електроенергією фонтанів міста.

600 тисяч гривень планують витратити на купівлю урн для сміття та встановлення знаків. Щодо ремонту та обслуговування доріг міста у бюджеті передбачили 33 мільйони гривень – з них 24 спрямують на поточний ремонт, понад 2 млн – на розмітку, 3 мільйони – на обслуговування тощо. Роботи, щоправда. розпочнуть лише весною – тільки-но дозволять погодні умови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Максимум зелені та чистоти: розповіли, як у Луцьку поділять кошти ЖКГ
20 грудень, 2017, 16:54