Дітей-в’язнів утримують в поганих умовах, – прокуратура Волині

Дітей-в’язнів утримують в поганих умовах, – прокуратура Волині
Прокуратура Волині виявила низку порушень прав дітей, які мають проблеми із законом.

Органами прокуратури області із залученням спеціалістів проведено перевірки додержання законів щодо забезпечення прав дітей, які тримаються у спеціальних установах для дітей, слідчих ізоляторах, ізоляторах тимчасового тримання, виховних колоніях, пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Під час перевірок ізоляторів тимчасового тримання органів МВС органами прокуратури області виявлялись порушення законодавства щодо матеріально-побутового забезпечення затриманих, а також вимог санітарно-епідемічного та протипожежного законодавства.

У ІТТ Любомльського РВ УМВС встановлено факт незабезпечення неповнолітньому ув’язненому окремого утримання від дорослих осіб та ненадання останньому двогодинної прогулянки. За реагуванням прокурора двох посадових осіб цього ІТТ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Виявлено також два факти безпідставного затримання неповнолітніх за підозрою у вчиненні злочину. За відповідними постановами прокурора обох неповнолітніх звільнено з ізоляторів тимчасового тримання.

У Луцькому слідчому ізоляторі у ході перевірки прокуратура зафіксувала порушення вимог законодавства щодо матеріально-побутового забезпечення затриманих. Зокрема, в камерах для ув’язнених Луцького СІЗО недостатнє штучне освітлення, не проведені ремонтні роботи в приміщенні аптеки, не дотримано вимог пожежної безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дітей-в’язнів утримують в поганих умовах, – прокуратура Волині
11 січень, 2013, 13:11