«Стопрак» припиняє адміністрування благодійних внесків в онкодиспансері

«Стопрак» припиняє адміністрування благодійних внесків в онкодиспансері
Із 31 грудня благодійний Фонд «СТОПРАК» перестане адмініструвати благодійні внески Волинського обласного онкологічного диспансеру.

Про це повідомляє Волинська правда.

Нагадаємо, що 20 березня цього року Волинський обласний онкологічний диспансер та Благодійний Фонд «СТОПРАК» підписали договір про співпрацю, завдяки якому медзаклад припинив приймати готівкові кошти благодійної допомоги. Натомість «СТОПРАК» зобов’язався адмініструвати благодійну допомогу пацієнтів онкодиспансеру повністю прозоро та підзвітно. З цією метою у закладі встановили термінал для безготівкової сплати благодійних коштів.

Тож Волинський обласний онкологічний диспансер став першим в області медичним закладом, пацієнти якого могли залишати свої добровільні платежі не у сумнівних касах та «зошитах», а вносити їх через термінал, отримуючи чек, а також можливість відслідкувати шлях цих грошей у періодичних звітах на сайті «СТОПРАК» та інформаційних стендах онкодиспансеру.

Оскільки напрямок адміністрування благодійних внесків медичних закладів не є пріоритетним напрямком діяльності Фонду, команда «СТОПРАКУ» вирішила спрямувати зусилля на проекти, в яких і полягає місія Фонду – зниження рівня смертності від онкохвороб. Започаткована Фондом ініціатива стане для інших організацій доказом того, що прозоре та підзвітне адміністрування благодійних внесків дієве те результативне. Тож сподіваємося, що, маючи такий орієнтир, й інші організації спрямують свою діяльність на співпрацю з лікарнями області задля безготівкового та чесного адміністрування благодійної допомоги.

Зауважимо, що станом на 12 грудня через електронний термінал пацієнти Волинського обласного онкодиспансеру внесли 1 мільйон 162 тисячі 446 гривень. З них вже на 938 тисяч 584 гривні Благодійний Фонд «СТОПРАК» закупив медичного обладнання, ліків та розхідних матеріалів для онкодиспансеру, попередньо врахувавши заявки, надіслані медзакладом. Усі закупівлі супроводжувалися відповідними документами, звітами та оприлюдненням інформації. До слова, доля кожної гривні із решти коштів, які наразі не використали, теж буде розголошена для широкого загалу. Заздалегідь повідомили також, що онкодиспансер надіслав заявку на придбання апарату штучної вентиляції легень. Тож наразі «СТОПРАК» має на меті зібрати кошти на цю закупівлю. Кошти ж, що залишаться на спеціальному рахунку на момент розірвання договору (31 грудня), будуть перераховані на рахунок онкодиспансеру.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Стопрак» припиняє адміністрування благодійних внесків в онкодиспансері
21 грудень, 2017, 00:31