Прокуратура вимагає, щоб луцька мерія не дозволяла будувати «Діснейленд»

Прокуратура вимагає, щоб луцька мерія не дозволяла будувати «Діснейленд»
За зверненням народного депутата України від ВО «Свобода» Анатолія Вітіва прокуратура Волинської області внесла подання міському голові Луцька з вимогою скасувати рішення виконкому про надання дозволу на розміщення групи торгових майданчиків у місті Луцьку на вулиці Глушець.

Народному депутату України Анатолію Вітіву надійшла відповідь за підписом прокурора Волинської області на депутатське звернення з приводу правомірності цього рішення виконкому, повідомили у прес-службі обласного осередку ВО «Свобода».

Згадане рішення міськвиконком прийняв іще 26 липня 2012 року, а депутати від «Свободи» неодноразово наголошували на його неправомірності, вбачаючи в цьому одну зі схем незаконного використання луцької землі, йдеться в повідомленні.

На звернення депутатів від «Свободи» різних рівнів із вимогами припинити використання подібних схем міська влада відповідала відписками про нібито «тимчасовість» зазначених споруд.

За результатами розгляду депутатського звернення встановлено, що цим рішенням виконкому приватному підприємцю Аллі Рожанській погоджено розміщення групи тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності – «Луцький діснейленд». У подальшому управління містобудування та архітектури міської ради виготовило і видало підприємцю паспорт прив’язки розміщення цих споруд як тимчасових.

Перевірка з’ясувала, що згідно з проектною документацією, розміщення двох тимчасових споруд за вказаною адресою передбачено на основі «геошурупів».

За роз’ясненням Волинської філії науково-дослідного інституту «Діпромісто», відповідно до ДБН В.2.1-10-2009 №1 від 01.07.2011 року гвинтові палі (геошурупи) є одним із видів пальового фундаменту, а тому споруди, які опираються на них, не можуть вважатися тимчасовими, відповідно до ст. 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

На усунення виявлених порушень Луцькому міському голові внесене подання з вимогою скасувати рішення виконкому №500-3 від 26.07.2012 про надання дозволу на розміщення групи літніх торгових майданчиків на вулиці Глушець у місті Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно вимагає, а то в романюка скрізь, де хочеться земельку потягнути, відразу наркомани з"являються і чагарники, які не можна прибрати, бо коштів на косарки відсутні, а те, що тимчасові споруди огорожуються, як концтабір, то це нічого, це так милує око мера
Відповісти
Він і до води приклеїться.
Відповісти
Шкода, що мер такий впертий і такий необтесаний. В будь-якому відношенні. І з дуже розвинутими хапальними рефлексами.
Відповісти
В Романюка комуністична закалка,як і в тих жопосидів-дармоїдів в Облраді,які і надають йому напрямок дій-що і як потрібно робити,а всі ті депутатські сесії це показове шоу,всеодно зроблять так ,як їм вигідно!
Відповісти
А скажіть- де взялись такі кошти на спорудження приміщень в рядового лікаря при його зарплаті 1,5 - 2 тис. грн.?
Відповісти
чому лікаря? хіба не підприємця?
Відповісти
Останні новини
Прокуратура вимагає, щоб луцька мерія не дозволяла будувати «Діснейленд»
11 січень, 2013, 14:00