«Плаває» підвал і бомбосховище: у Луцьку топить будинок

«Плаває» підвал і бомбосховище: у Луцьку топить будинок
У будинку на проспекті Соборності, 3 регулярно підтоплює підвал – через прориви залило бомбосховище під будинком. Натомість власник інтернет-кафе, яке знаходиться в підвалі, не дає мешканцям безкоштовного доступу до комунікацій, аби ті могли влагодити проблему.

Про це повідомили члени будинкового комітету «Росинка» з Соборності,3 під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 грудня.

Голова будинкового комітету «Росинка» Лариса Вакуліч розповіла, що верхні поверхи та підвал будинку перебувають на балансі медичного училища. Натомість у іншій частині підвалу розміщений інтернет-клуб – саме там прокладені комунікації. Відтак люди не можуть нічого зробити через небажання співпраці з боку власника.

За словами мешканців, труба лежить під підлогою приміщення, тому власник побоюється руйнування майна. За словами жінки, підвал будинку затоплює, а бомбосховище, яке знаходиться під будинком, повністю заповнене водою. Натомість сам інтернет-клуб, який міститься у підвалі, затоплює лише з боку вбиральні.

Представник медичного училища розповів, що вивчив креслення будинку. Вдалося з’ясувати, що раніше там була душова, а нині лишилася труба, яка відходить в підвал. Її треба «заглушити» і тоді проблема зникне.

Натомість мешканці кажуть, що слюсарі запевнили їх, що труба не є «глухою». Якщо ж «заглушити» цю трубу, вода почне литися через вбиральні у квартирах. Відтак мешканці просять повпливати на приватних власників, аби мешканці мали змогу вирішити проблему.

Депутати обговорювали можливість виїхати на місце, аби розібратися в ситуації. Тож 27 грудня вони виїдуть до будинку, аби в присутності працівників поліції та муніципальної варти розв’язувати проблему.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.