Опалювальний сезон під загрозою зриву: заява «Луцьктепла»

Опалювальний сезон під загрозою зриву: заява «Луцьктепла»
У «Луцьктеплі» вкотре заявляють про загрозу зриву опалювального сезону.

Відповідний текст опублікували на сайті підприємства

Заяву подаємо повністю та без змін:

«Шановні лучани!

В умовах, коли усі рахунки «Луцьктепла» заарештовані, а сплачені споживачами кошти примусово списуються на користь єдиного стягувача, ТзОВ «Тепелен», підприємству вкрай складно забезпечувати належну життєдіяльність міста в опалювальний період.

Жодний орган державної влади, чи правоохоронний, протягом шести місяців нас так і не почув (чи не хотів почути). Не мало жодних наслідків, окрім негативних для підприємства, доручення Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. від 27.10.2017 №43069/0/1-17 за результатами зустрічі з представниками ділових кіл під час робочої поїздки до Волинської області щодо визначення шляхів забезпечення сталого проходження опалювального сезону (див.тут).

А найкоротшим законним шляхом цього забезпечення є виконання судової ухвали, якою визнані незаконними дії державного виконавця Шевченка М.Р. та необхідність зняття арешту із рахунків ДКП «Луцьктепло», захищених законодавством (див.тут).

Однак, ухвала виявилась необов’язковою до виконання для працівника Міністерства юстиції (!!!) (його реакцію див.тут). Рахунки підприємства залишаються заблокованими. Більше того, за платіжною вимогою держвиконавця примусово списані на користь «Тепелену» майже 3 млн.грн. коштів, сплачених лучанами за теплопостачання. Заробітну плату за листопад працівники не отримали, запасів пального для аварійної бригади вистачить на декілька днів.

В опалювальний сезон підприємство повністю позбавлене можливості безперебійного теплопостачання міста. Маємо питання до влади: як у таких умовах забезпечити тепло у помешканнях? Може газ, пальне, електрику та ще багато іншого у нашій країні можна отримати безкоштовно? Працівники можуть виконувати вкрай важливу роботу без оплати за працю? Адже за умови існуючого повного блокування доступу до коштів, сплачених лучанами за теплопостачання, аж до повного погашення штучного боргу перед «Тепеленом» у 28 млн.грн., перші кошти підприємство зможе отримати лише у квітні наступного року!

Очевидно, невідкладні життєві потреби містян для владних структур виявились менш важливими, аніж сумнівні права фірми з офшору та вдячність її бенефіціарних власників.

Ми не маємо відповіді, як працювати у створених умовах. Куди звертатись для захисту законних інтересів підприємства та громади міста – уже не знаємо. Усі наші багаточисельні звернення, скарги, заяви, як і звернення депутатів Луцької міської ради щодо необхідності нормалізації роботи ДКП «Луцьктепло» не отримали жодної належної реакції, окрім вищезгаданого окремого доручення, яке очевидно ніхто не збирався виконувати.

В існуючих умовах не доводиться уже й згадувати про можливість реалізації амбітного проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста у співпраці з ЄБРР. Очевидно, за існуючих обставин жодна притомна структура не буде ризикувати коштами, які можуть опинитись далеко не за призначенням.

Сподіваємось, що реальний ризик повторення алчевських подій змусить посадових осіб, від яких залежить вирішення питання та повернення його у законне русло, у найкоротший час вжити заходів для нормалізації ситуації».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І де ж наш "бетмен"-"помічник луцького мера І.Поліщук"?
Спасай ситуацію, якщо хочеш бути мером!
Хоча, це не по дворах їздити та привітання проголошувати...
Відповісти
Луцьктепло накопичило боргів і тепер звертається до споживачів.То платіть,а якщо боргів не маєте,то до суду.І при чому тут якийсь тепелен?Лучани сплачують в місяць сотні міліонів(порахуйте),а то якихось 28 млн. і "плачі".Це просто шоу і не більше.
Відповісти