Де лучани можуть придбати ялинку в горщику

Де лучани можуть придбати ялинку в горщику
У селі Гаразджа, поблизу Луцька, реалізовують ялинки в горщиках. Займається вирощуванням та реалізацією ялинок ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» (ДП «ВЛСНЦ»).

Про це пише Конкурент.

Директор ДП «ВЛСНЦ» Тетяна Неводнічик розповіла, яким чином можна придбати ялинку в горщику та скільки це буде коштувати.

Ялина із закритою кореневою системою (ялинки, які для реалізації висаджені в горщики) нині користуються великою популярністю серед покупців.

На ціну ялинки впливає чимало факторів. Це вид деревця, висота і навіть горщик, в якому її реалізовуватимуть.

Адже є горщики, які коштують 36-50 гривень, а є контейнер ціною в 228 гривень, або ж ялинка висаджена в ящик. Як правило, реалізовуються ялинки в ящику висотою три-чотири метри і більше.

Відповідно, ялина звичайна висотою до метра коштує від 100 гривень; ялина колюча – від 350 до 800 гривень; ялиця (є різна висота) – від 400 гривень; сосна кримська – 400 гривень; ялина канадська – 400 гривень.

Для того, аби придбати ялинку, достатньо просто приїхати в ДП «ВЛСНЦ» і обрати серед хвойних, які стоять на виставковому майданчику, ту, яка сподобалася.

Після оплати покупки в бухгалтерії до ялинки кріплять бирку. Ця бирка означає, що ялинка не крадена, а на сайті ukrforest.com, ввівши номер бирки, одразу можна буде знайти інформацію про те, звідки вона.

Раніше на підприємстві діяла послуга доставки ялинок їхнім транспортом. Вартість такої послуги залежала від кілометражу. Однак нині авто зламане і знаходиться в ремонті.

Тетяна Неводнічик каже, що, коли ялинку в горщику занести в оселю, то деревце отримає певний стрес, потрапляючи з холодного двору в тепле приміщення, і почне розвиватись та розпускати молоді пагони.

Якщо ялинку одразу після оселі винести на холодний двір, то ці пагони загинуть. Тому жінка радить поступово знижувати температуру для ялинки в горщику (наприклад, після теплої кімнати поставити її на балкон, тоді – в гараж, а вже потім висаджувати в ґрунт. І ще важливо: після висадження ялинки не можна забувати її підливати.

На підприємстві кажуть, що вже встигли реалізувати 300 ялинок. Що ж до ялинок в горщиках, то їх заготовили до реалізації 500 штук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ялинка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановний автор статті, цю фото Ви зробили саме в цьому центрі? Бо донедавна таких ялинок там не було...
Відповісти