Повідомили, скільки коштів в Луцьку атовці зможуть отримати на житло

Повідомили, скільки коштів в Луцьку атовці зможуть отримати на житло
Враховуючи кошти, передбачені у бюджеті розвитку та гроші, які можуть надійти від виконання показників пайової участі у рамках спеціальної програми, на житло для луцьких атовців у 2018 році можуть виділити 11,5 млн грн.

Про це йшлося під час сесії Луцькради 22 грудня.

У мерії проінформували, що на 2018 рік на купівлю житла передбачили 4 млн грн. Водночас надходження від пайової участі передбачені в обсязі 15 мільйонів гривень.

Депутат Павло Данильчук нагадав, що у місті внесені зміни до Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку міста. Відтак, за ініціативою депутата Андрія Покровського, обсяг пайової участі збільшили вдвічі, а половину коштів, отриманих від забудовників, мають направляти на фінансування програми забезпечення житлом учасників АТО. Таким чином, половина від передбачених коштів пайової участі на 2018 рік - 7,5 мільйонів.

Відтак, відповідно до розрахунків, у випадку отримання 15 мільйонів пайової участі, загальна сума на житло для атовців зросте до 11,5 млн грн.

Андрій Покровський зауважив, що контролюватиме, аби програма виконувалася – для цього, наприклад, можна кожного разу голосувати окремо про зарахування коштів від пайової участі, аби їх одразу могли використовувати на купівлю квартир.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, скільки коштів в Луцьку атовці зможуть отримати на житло
22 грудень, 2017, 15:07