У підвалі будинку в центрі Луцька 20 років стоїть вода. ФОТО

У підвалі будинку в центрі Луцька 20 років стоїть вода. ФОТО
У підвалі старенького будинку на вулиці Ярощука постійно набирається вода, і навіть розчищення річки Сапалаївки, що тече поряд, не допомогло, хоч не це й сподівалися мешканці.

На вулиці Ярощука, 24 знаходиться старий польський будинок, який добудували у 1962-63 роках. У підвалі вже багато років стоїть вода.

Мешканці за свої кошти змушені були купити насос, щоб відкачувати воду. Шланг із підвалу пустили просто на вулицю, пише газета "Луцький замок".

"20 років пишемо листи в різні інстанції, і ніхто нічим нам не допоміг. Щороку маємо таку біду. Тільки як сухе літо, то на трохи часу підвали не мокрі. А як піде дощ, рівень у Сапалаївці піднімається, і моментально вода у підвалі з’являється", - кажуть мешканці будинку Анатолій Гарбарчук, Ірина Пінчук та Ніна Грисів.

На огляд підвалу запрошували фахівців, але ті не змогли встановити причину підтоплення. Сказали лише, що винні ґрунтові води,які стікають до річки. Труби не течуть.

Будинок №24 на правій стороні вулиці Ярощука - найближчий до Сапалаївки.

Не зважаючи на неодноразові звернення мешканців у різні інстанції, ніхто нічим зарадити не може. Мешканці сподівалися, що розчищення річки дасть якийсь ефект, але нічого не змінилося.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький зазначив, що вплинути на підняття рівня ґрунтових вод практично неможливо.

"Нема якихось кардинальних заходів проти того, щоб не піднімався рівень грунтових вод. Зараз прогнозується, що заходи з розчищення Сапалаївки на весну дадуть про себе знати. Через значну кількість снігу поки що не можемо судити про процес, який відбувається в грунті. По всьому місту - значне підняття вод", - каже Кубіцький


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і завалитися може,а скажуть,що ніхто не бачив нікого не попереджали.
Відповісти
Останні новини
У підвалі будинку в центрі Луцька 20 років стоїть вода. ФОТО
11 січень, 2013, 18:08