Ковельський ветсанзавод перестане смердіти до травня?

Ковельський ветсанзавод перестане смердіти до травня?
Ковельський ветсанзавод приєднають до новоствореного державного підприємства «Укрветсанзавод», що забезпечить вирішення ряду проблем підприємства, зокрема заміну обладнання і фінансові борги, каже директор заводу Тарас Корень.

Реорганізацію Державного підприємства «Ковельський державний завод кормових додатків «Ветсанзавод» обіцяють завершити до травня, пишуть Відомості.ua.

«Завод не закривають. Наразі підприємство перебуває на стадії повної реорганізації через приєднання до новоствореного державного підприємства «Укрветсанзавод». Відповідно витрати, які б покривали діяльність заводу, зокрема оплата спожитих енергоносіїв і розрахунок із працівниками, ляжуть на нове держпідприємство. Це забезпечить стабільну роботу нашого заводу», - повідомив директор.

«Ми будемо ковельською філією, а загалом по Україні їх буде 18. Уже розроблений проект для очищення відходів від неприємних запахів, він проходить експертизу, перебуває на завершальній стадії. Думаю, що до кінця січня вже матимемо позитивний висновок», - заявив він.

«Також мені відомо, що заплановані кошти на нову установку для очищення від неприємних запахів. Таке обладнання функціонує на Коломийському ветсанзаводі та на Пустомитівській птахофабриці», - сказав Тарас Корень.

Нагадаємо, влітку 2012 року ковельчани збирали підписи з вимогою убезпечити їх від шкідливих викидів ветсанзводу. Навіть мали намір просити допомоги у народних депутатів.

Аби вирішити проблему, ковельський міський голова Олег Кіндер пропонував відремонтувавши насосну станцію на заводі та спрямувавши воду на очистку до міських очисних споруд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.