Луцькі студенти реалізували в гуртожитку унікальний проект. ФОТО

Луцькі студенти реалізували в гуртожитку унікальний проект. ФОТО
У гуртожитку № 2 Луцького НТУ презентували проект студентів вишу під назвою «студентська пральня».

Урочисте відкриття пральні відбулось сьогодні, 22 грудня.

Червону стрічку перерізали ректор ЛНТУ Петро Савчук, фахівець з міжнародних зв’язків університету Катерина Мачульська та завідувач гуртожитку Юрій Кондіус.

Соціальну ініціативу реалізували студенти вишу за підтримки програми «Активні громадяни» від Британської Ради в Україні. Також студентам допомагали керівник відділу інфраструктури та розвитку Андрій Щербів та коменданти гуртожитків, адже таку ж пральню облаштували у гуртожитку № 1.

«Єднання усіх ланок університету допомагає вирішенню усіх проблем», - сказала Катерина Мачульська. Вона привітала усіх з «непересічною подією» та розповіла, що пральня діятиме за принципом соціального підприємництва – коли частина прибутку іде на соціальні проекти чи благодійність.

Рекомендована вартість одного прання – 15 гривень, проте охочі можуть кидати більше або менше, якщо нема змоги. Кімната з пральною машинкою буде недоступною для випадкових людей, ключі від неї будуть у вахтера, там же буде і скринька для грошей. Доступ до скриньки матиме лише голова студентської ради гуртожитку. Раз на місяць або квартал діставатимуть ці гроші. Певний відсоток від суми витрачатимуть на закупівлю прального порошку, а решту – на потреби дітей, хворих на ДЦП.

«Щоб стимулювати розвиток бізнесу і того, чим займаєшся, мусиш приваблювати і ділитись чимось, навіть ресурсами. Є речі, які потребують підтримки; люди, які в чомусь обмежені. І якщо є можливість паралельно до бізнесу надавати допомогу, вона потім сторицею повертається», - сказав ректор ЛНТУ Петро Савчук. Він також пообіцяв подарувати для студентів або упаковку прального порошку, або гладильну дошку.

Присутнім розповіли про інші міста, в яких діють проекти за принципом соціального підприємництва. Крім того, дотримуючись усіх правил, здійснили перше прання.

На реалізацію проекту Британська Рада в Україні виділила 14 тисяч гривень, ще 18 тисяч надійшло від інших меценатів, в тому числі від Луцького НТУ.

До слова, раніше студентам доводилось або вручну прати одяг, або завозити його для прання додому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пральня... як голосно . ... аж одна пральна машинка на кілька тисяч стуентів....
Відповісти
Жах... Я 3 роки прожив у самому дешевому гуртожитку Любліна, і у нас на кожному поверсі було по 2 пральних машини. Звичайно ж прання було безкоштовне.
Відповісти
Я в шоці...
Диван це для черги))) ???
То потрібно ще декілька таких. Ха ха
Відповісти
Останні новини
Луцькі студенти реалізували в гуртожитку унікальний проект. ФОТО
22 грудень, 2017, 16:49