10 найкращих українських музичних альбомів 2017-го

10 найкращих українських музичних альбомів 2017-го
Альбом легендарного дуету 5'Nizza 10 років по тому, "гуцул-метал" від Karna та стародавні наспіви у дебютній платівці YUKO.

Еспресо.TV відібрали 10 найкращих альбомів українських виконавців, які презентували у 2017 році.

The Elephants – Before The Shades

Коли вмикаєш останній міні-альбом гурту The Elephants, виникає підозра, що хлопці зовсім не з України і лише прикидаються звичайними жителями міста Суми. Але ні, гурт просто багато працює, щоб звучати якісно та по-європейськи.

Нова міні-платівка Before The Shades просякнута легкістю та свіжістю. Учасники гурту кажуть, що ідеального інді-вучання вони досягли завдяки Євгену Філатову (фронтмену The Maneken). Саме на його лейблі сумчани записали свій другий EP-альбом у 2017-ому.




The Hardkiss – Perfection Is A Lie

Усі пісні — а їх 12 — спочатку були окремими синглами. Гурт пообіцяв згодом об'єднати їх в один альбом, і слово своє стримав. Українці та зарубіжні поціновувачі драйвових, та водночас ніжних пісень The Hardkiss отримали потужну збірку треків. До платівки увійшли пісні і англійською, і українською.

Однією з найгучніших стала пісня "Антарктида". Саме вона претендує на звання кращої за версією премії Yuna-2018. Разом із нею у номінацію "Найкращий альбом" потрапила і сама платівка.




O.Torvald – Бісайди

O.Torvald не зрадив своєму роковому стилю і випустив альбом "Бісайди". Улюблені мотиви та мелодійність нікуди не зникли: навпаки, гурт частково повернувся до свого первісного звучання. Фронтмен групи Євген Галич каже, що "Бісайди" — не альбом і навіть не ЕР, та все ж його можна вважати повноформатним.

До платівки увійшло вісім пісень, серед яких жвавий та навіть злегка злий трек "Вечер в Рио" і кавер "L.V." на "Скрябіна".




Бумбокс - Голий король

Пісня-діалог з Україною, композиція про волонтерів та трек про колишню — усе це увійшло до альбому "Голий король". У новій платівці "Голий король" команда спробувала концептуально пов'язати усі пісні.

До однойменного треку Бумбокс зняв аж два кліпи. Останній, у якому королі влаштовують дебош у метро, супермаркетах та вулицях Києва, став одним із кращих за версією Еспресо.TV.

Також до альбому увійшла акустична версія пісні "Люди" та трек у дуеті з O.Torvald. До речі, гурти боротимуться за першість у Номінації "Краща рок-група" музичної премії YUNA-2018.





Тартак - АнТАРТАКтида (Ч.2)


Ні-ні, фанати гурту нічого не пропустили, просто Сашко Положинський вирішив опублікувати спочатку другу частину альбому “анТАРТАКтида”, а першу залишити до кращих часів. Тим паче, саме ця половина є головною, адже в ній зібраний увесь новий матеріал гурту. У першій ж частині Тартак презентує треки, які виконав у дуеті із іншими українськими виконавцями.

Дві платівки Тартака народжувалися майже одночасно, та, незважаючи на це, вони є абсолютно різними як за стилем, так і за змістом.




Brunettes Shoot Blondes – Hips

Brunettes Shoot Blondes можна вважати одним із найстильніших гуртів в Україні. Востаннє альбом бенд випускав у 2015 році, та цьогоріч вони встигли порадувати новим EP під назвою Hips. Міні-альбом включає у себе п'ять лаконічних та мінімалістичних інді-треків.

На один із них, у якому хлопці співають про жіночі стегна, вони зняли кліп. У ньому є і рожеві собаки, і літаючі акули, і фронтмен, який співає серед манекенів у рожевій білизні.




KARNA – Гуцул-Метал

Прихильникам KARNA довелося чекати цілих сім років, щоб почути новий ударний альбом "Гуцул-метал". Нова повноформатна платівка — це альбом, який чітко пояснює, що таке справжній гуцул-метал. Найголоснішим треком виявився "Party на Прикарпатті".

Від вечірки по-гуцульськи здригнулись не лише Карпати, а й усі, хто чув цю пісню. Разом із нею до платівки увійшли іще вісім пісень.




5'nizza – КУ


"КУ" - перший після воз'єднання студійний альбом легендарного дуету. Прихильники чекали на нього 10 років, і врешті отримали нову порцію унікальних треків. Сергій Бабкін та Андрій Запорожець кажуть, що усі 14 пісень, які вони виконують українською та російською мовами є переосмисленням поглядів на життя та світ.

На воз'єднання музикантів надихнули їхні дружини, вони бачили, як хлопці сумують за роботою у дуеті, а згодом зрозуміли, що вони ще мають що сказати світові разом.




Epolets – Діти Моря

Cпочатку до альбому "Діти Моря" мало увійти 14 композицій, але до прихильників гурту дійшло лише вісім. Над звучанням працювало декілька саунд-спеціалістів, і це допомогло Epolets створити хорошу платівку.

Пісні, які є у цьому альбомі — це компроміс між жвавими гітарними хітами з минулого та масовими треками з останніх альбомів. Якщо раніше хлопці записували усе ідеально, то зараз вони вирішили писати їх майже одразу після появи.






YUKO — Shchebetuha

YUKO – це молодий гурт, який лише входить на музичний ринок. Дует Юлії Юріної та Стаса Корольова презентували міні-альбом Shchebetuha. У цій платівці — мікс із електронної музики та фольклору України та країн СНД.

Матеріал для композицій дует шукає у подорожах. Так вони натрапили на стародавні наспіви "Заєнька" - хорової пісні про проблему полігамії молодих людей, весільної пісні "Водубьору" та інших, які заспівані на різних діалектах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку авто збило жінку
25 грудень, 2017, 22:53
10 найкращих українських музичних альбомів 2017-го
25 грудень, 2017, 21:01