Волинянка-доброволець не може стати на облік, бо не має військового квитка

Волинянка-доброволець не може стати на облік, бо не має військового квитка
Доброволець із Волині Майя Москвич не може стати на облік в центрі зайнятості, бо не має військового квитка.

Про це вона написала в себе на сторінці у Facebook.

Допис подаємо без змін та правок:

«Крик душі

Поки несеш службу і виконуєш накази ти потрібен державі. Ну як потрібен, умовно потрібен, якщо слухаєшся і особливо не вимахуєшся. Але варто лиш звільнитись, як всі уявлення про мирне життя в країні, яка підтримає тебе, після повернення з війни розбиваються в хлам. В найдрібніший хлам з тимячами осколків. Держава чітко дає знати - ти вже не потрібен. Сама пішла воювати, сама вгробила здоров'я, сама і вигрібай...

А я вже розмріялась, вернутись на Волинь, скористатись підтримко держави і пробувати самій себе забеспечувати, ще й податки платити. Вже й бізнес план підготувала...

Яка ж я все таки наївна...

Згідно якихось законів я не можу стати на облік, як учасник бойових дій в центр зайнятості, тому що в мене відсутній військовий квиток.

А хто мені мав видати цей військовий квиток???

В Маневицькому РВК (за місцем прописки) мене не беруть на облік бо в мене немає ВІЙСЬКОВОГО КВИТКА. Видати не можуть бо я не військовозобов'язана і єдине що зможе їх переконати, що я служила це ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК і більш нічого.

Колись я ще служила в Батальйон імені генерала Кульчицького, Національна гвардія України в/ч 3066 до якої належить батальйон, взагалі займає позицію, що служба за контрактом резервіста (за яктм ми всі служили в перший період 14-го) не є військовою службою, а на вимогу надати весь перелік докуменів котрі би підтвердили службу - не можуть знайти все необхідне.

В Полк поліції особливого призначення «Миротворець» служба записувалась в трудову книжку.

Виходить в НГУ моя служба – виявилась хобі, в поліції мені військовий квиток не пропонували, в Маневицькому РВК просто послали на*, сказавщи що я не військово зобов'язана, а участь АТО нічого не значить. Виходить мені його і ніхто не зобов'язаний був видавати.

В хлопців такої проблеми немає, бо вони військовозобов'язані, але чи подумав той хто писав цей закон що УБД можуть мати і дівчата, і не медсестри... От вам і #гендерна_дискримінація в чистому вигляді.

Ще одна проблема – що я пішла добровольцем. По документах виходить не призивалась – не служила.

Ви навіть не уявляєте які емоції охоплюють, коли кажуть твоє УБД нічого не значичь.... а воно сука звідусіль. Одна справа коли в Києві, але зовсім інша, коли футболять тут, на рідній землі...

Я розумію тих АТОшників які кидають гранати, розумію тих хто кінчає життя самогубством... В мене після походів по держ структурах після звільнення виникло бажання виїхати з цієї країни, просто виїхати геть і любити Україну на відстані, бо тут вона мене лиш відштовхує...

В Луцький міський центр зайнятості сказали напишуть мені відмову в реєстрації, бо не маю військового квитка, Роман Романюк (Roman Romaniuk) можливо можна якось вирішити це питання???? Бо це точно підпадає під #гендерну_дискримінацію і прогалину в законодавстві, а в такому випадку правда ж має бути на стороні громадянина.

Анна Стецько - будь ласка розкажи, як ти розрулила це питання...

Юристи, хелп, як можна вийти з ситуації?

Або хто може десь порішати військовий квиток, якщо вже по іншому ніяк?»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УБД, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка-доброволець не може стати на облік, бо не має військового квитка
26 грудень, 2017, 14:23