Перетворять зелень у бетонні джунглі: лучанин обурився проектом реконструкції парку

Перетворять зелень у бетонні джунглі: лучанин обурився проектом реконструкції парку
На думку лучанина Ігоря Михальчука, проект реконструкції парку імені 900-річчя Луцька перетворить зелену зону в «бетонний ландшафт».

Про це йшлося під час круглого столу з обговорення концепції парку 26 грудня.

Ігор Михальчук після презентації виголосив емоційну промову.

Чоловік зауважив, що на початку обговорення уточнили, що парк має унікальний ландшафт. Натомість згідно із проектом його, каже чоловік, планують перетворити на бетон.

«Як можна забетонувати унікальний ландшафт? У світовій практиці такого немає», - обурився чоловік. Мовляв, у велетенському мегаполісі Нью-Йорк є парк, який не змінюється протягом останніх 100 років, і ніхто не робить там «бетонного благоустрою».

«Ніхто не дослухався до думки громадськості. Ви це все забетонуєте, де будуть гуляти діти, де залишиться екологічно чиста територія? Ви при кожній можливості відриваєте від громадськості ці зелені зони», - сказав лучанин. За його словами, люди, які проживають у районі парку, не підтримають такого проекту.

Окрім того, чоловік зауважив, що громадськість була недостатньо проінформована про обговорення концепції. Мовляв, треба провести зустріч у місці, куди могли б пройти охочі.

Натомість радник міського голови Ігор Поліщук повідомив, що це не остаточна редакція концепції, ще буде обговорення та врахування представників громадськості. Проте, принаймні без мінімального вкладання покриття, не вдасться вберегти парк від багнюки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хтось просувається до цивілізації, а хтось заростає шерстю і тягнеться до печери. Еволюція...
Відповісти
Нехай замурують собі батоном мізки свої
Відповісти
Доброго дня, проект цікавий і думаю буде гарного окрасою міста. Але мене цікавить питання чи будуть зроблені майданчики для вигулу собак, бо читаючи матеріали на цю тему, натрапила на дані що вже 3 роки тому в парку 900-річчя є аж дві ділянки для вигулу собак, які ніяк не означені (Дві ділянки передбачили в парку 900-річчя Луцька. Одну на 2,9 тисяч м2. Іншу – на 5,9 тисяч м2). Це врахували у даному проекті? чи просто оминули?
Відповісти
Останні новини
Перетворять зелень у бетонні джунглі: лучанин обурився проектом реконструкції парку
26 грудень, 2017, 19:32