У будинку дитини в Луцьку сиріт – одиниці

У будинку дитини в Луцьку сиріт – одиниці
Більшість дітей у Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини – соціальні сироти, бо на момент отримання статусу в них були живі батьки.

Про це пишуть Відомості.UA.

У будинку дитини зробили зріз і виявили, що більшість батьків вихованців п’є або вживає наркотики.

«Оскільки наш будинок дитини заснований у післявоєнні роки, то спочатку тут виховувалися справжні сироти, тобто малеча, батьки якої загинули на війні», – розповіла заступник головного лікаря будинку дитини Тетяна Віговська.

За її словами, на сьогодні у закладі 28 малят. Втім дітей, які є стовідсотковими сиротами, серед них мало, здебільшого це соціальні сироти.

«У нас є малюки, батьки яких потрапили у складну життєву ситуацію, тому віддали малечу нам на виховання. Одначе левова частина вихованців – це діти з неблагополучних сімей, які з них вилучені соціальними службами і направлені сюди. Є такі, яких до нас направили прямо з пологового будинку, бо мами після родів відмовилися від чад. Нещодавно, зробивши аналіз, ми виявили, що більшість батьків наших вихованців зловживають алкоголем або наркотиками», – сказала заступник.

Віговська зазначила, що пристрасть матерів до випивки та наркотиків вплинула й на здоров’я малечі.

«Навіть якщо діти візуально й виглядають здоровими, то у багатьох із них є проблеми з розвитком. Наприклад, труднощі з мовленням, поведінкові реакції є не зовсім типовими. Недарма наш будинок дитини називається спеціалізованим, адже здорових дітей у нас одиниці», – сказала заступник головного лікаря установи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Була у цьому будинку дитини на практиці. Діток справді дуже шкода,хоча виглядають вони гарно одягнуті та нагодовані, проте їм так не вистачає материнського тепла та любові.
Відповісти
Шановна Лілія!Ми дуже багато статей перечитали про цей будунок малюка,але ні адреси ні веб сторінки знайти не можемо.Допоможіть нам будь-ласка.Ми хочемо всиновити малюка.Будемо вам дуже вдячні(наша веб сторінка [email protected])
Відповісти
коли поміняють головного лікаря ізйого пенсіонерами розвів безпорадок в закладі старший вихователь п наташа на роботу більш не ходить як ходить стабільно на лікарняному
Відповісти
Чи можна відвідувати цей будинок малютки, і допомагати дітям?
Відповісти
хоч увсиновити дитину допоможіть документи є
Відповісти
Останні новини
У будинку дитини в Луцьку сиріт – одиниці
13 січень, 2012, 10:13
Шарпар знову у «Волині»
13 січень, 2012, 09:47