Активісти зголосилися патрулювати у Шацькому нацпарку

Активісти зголосилися патрулювати у Шацькому нацпарку
Активісти громадської організації «Рибалки-любителі Шацького району» готові до спільного із екологами патрулювання на території Шацького національного парку.

Про це йшлося під час профільної комісії райради 26 грудня, - йдеться у повідомленні на сторінці Шацької районної ради у Facebook.

Оскільки існує проблема несанкціонованого вилову риби, під час засідання обговорювалися залучення до рейдів природного парку учасників громадської організації «Рибалки-любителі Шацького району».

Директор Шацького національного природного парку Марія Христецька висловила готовність до співпраці, також пообіцяла відстоювати виділення коштів на зарибнення з державного бюджету. Варто зазначити, що учасники громадської організації беруть учать у фінансуванні зарибнення.

На сьогодні представники організації можуть отримати посвідчення громадського інспектора. Процедура непроста, адже потребує певних знань, які оцінюються попередньо на іспиті. Однак, такі інспектори мають право навіть складати протоколи.

Співпраця потрібна і з місцевим представництвом екологічної інспекції. Хоча найперше жителі повинні самі дбати про збереження риби. Бо ж зарибнюють і за кошт громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Активісти зголосилися патрулювати у Шацькому нацпарку
27 грудень, 2017, 07:09