Мовний і культурний центр з елементами «війська»: що планують у луцькому Будинку офіцерів

Мовний і культурний центр з елементами «війська»: що планують у луцькому Будинку офіцерів
У приміщенні Будинку офіцерів у Луцьку, яке поступово ремонтуватимуть, планують створити «мовно-культурний центр» у вигляді корпусу для студентів. Окрім того, наразі ведуть переовори, аби частину приміщення обладнати під школу офіцерів.

Про це стало відомо 27 грудня під час презентації нової спеціальності «Філологія (прикладна лінгвістика) у Луцькому НТУ.

Будинок офіцерів перебуває на балансі Луцького національного технічного університету. Відтак, тут придумали, як використовувати приміщення.

«Ми плануємо створити мовно-комунікаційне середовище у приміщенні колишнього Будинку офіцерів», – повідомив ректор Петро Савчук. Так, поступово ремонтуючи приміщення, туди планують перевести представників мовно-комунікаційних спеціальностей вишу.

За сподіванням очільника «політеху», згодом повністю приміщення задіють, аби здійснювати мовні та культурні проекти. «Ми хочемо створити цей дім мови і культури. Не знаю, чи ми виграємо в плані оренди, але ми можемо бути певним комунікатором, де можуть поєднуватися хороші творчі, культурні, комунікаційні ідеї», – зауважив ректор.

Він додав, що нині напрацьовують кошторисну документацію для реконструкції приміщення, на яке треба понад мільйон гривень. За словами Савчука, вишу буде цікаво чути пропозиції стосовно можливостей розвитку цього проекту. Наразі почергово робитимуть ремонт та реконструкцію різних частин приміщення. У лівій частині зроблять хостел для професорів. Савчук додав, що має підтримку з боку очільника ОДА Володимира Гунчика, який і запропонував залишити сегмент приміщення для навчання та підвищення кваліфікації офіцерів.

Тож, у Будинку планують організувати й офіцерську школу. Наразі ведуть перемовини із Міністерством оборони, аби воно підтримало проект та долучилося до фінансування реконструкції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Була ж новина, що Будинок Офіцерів може отримати польский грант і перетворитись в польський культурний центр.
Відповісти
Спочатку наведіть лад з тими копусами, що маєте. Студентів і так мало. А воні нові корпуси!!!!!!
Відповісти
Міжгалактичний народний коворкінг з елементами фламенко і шматочками фуагри... Як послухати пана еректора, то не університет, а золото. Буде. Колись. Може...
Відповісти
Останні новини
Мовний і культурний центр з елементами «війська»: що планують у луцькому Будинку офіцерів
27 грудень, 2017, 11:58