У луцькому політесі «іноземний курс» вивчатимуть разом із волонтером Корпусу Миру

У луцькому політесі «іноземний курс» вивчатимуть разом із волонтером Корпусу Миру
Волонтер Корпусу Миру Джейсон Маккрола допомагатиме студентам Луцького національного технічного університету, які вступлять на нову спеціальність «Філологія (прикладна лінгвістика)», вивчати іноземну мову.

Про це повідомили під час презентації спеціальності 27 грудня.

Вивчення іноземної мови із волонтером стане «родзинкою» курсу. Маккрола 2 роки працюватиме в університеті. За словами ректора вишу Петра Савчука, за допомогою волонтера намагатимуться налагодити й співпрацю з вишами США. Окрім того, студенти матимуть можливість стажуватися не лише в Україні, а й за кордоном.

Зокрема студентів прийматимуть Люблінський технічний університет у Польщі, Університет Бірмінгему у Великобританії, Саксіонський університет прикладних наук у Нідерландах, Вища школа Східна Вестфалія-Ліппе (Німеччина) та інші виші.

Маккрола розповів, що за спеціальністю він є антропологом та лінгвістом, та приїхав зі штату Орегон у США. До слова, початок своєї промов він зробив українською, проте згодом перейшов на англійську мову. Він наголосив, що прикладна лінгвістика – міждисциплінарна наука, оскільки передбачає застосовування різних наук. Окрім того, наука є основою для планування політики. Наприклад, у США – це можливість вивчати кілька мов на державному рівні. В Україні це хороша можливість краще вивчити й свою мову, адже через вивчення іншої мови можна краще пізнати свою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькому політесі «іноземний курс» вивчатимуть разом із волонтером Корпусу Миру
27 грудень, 2017, 13:04