Волинські дзюдоїсти увійшли в п’ятірку найкращих в Україні

Волинські дзюдоїсти увійшли в п’ятірку найкращих в Україні
Волинські дзюдоїсти протягом останніх років демонструють хороший прогрес, а цьому році наші спортсмени посіли високе п’яте загальнокомандне місце серед всіх областей України.

Про це стало відомо сьогодні, 27 грудня, під час підсумкової прес-конференції Федерації дзюдо Волині, - пише Волинська правда.

Протягом 2017-го року спортсмени з Волині здобули 22 медалі у чемпіонатах України. Ще 7 нагород дзюдоїсти здобули на міжнародних змаганнях.

«Чотири роки підряд ми здобуваємо понад 20 медалей чемпіонату України та кубка України. Дуже хороші у нас результати і на міжнародній арені. Наступний рік – рік олімпійського відбору і у нас дуже хороші стартові позиції», – розповів очільник Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич.

Голова федерації високо оцінив здобутки Анастасії Турчин. Дівчина здобула 2 місце на Чемпіонаті України серед жінок та перемогла у віковій категорії до 23-х років. У світовому рейтингу, незважаючи на юний вік, наша землячка посідає високе 14-те місце у ваговій категорії до 78 кг. Прийшов на підсумкову прес-конференцію ще один із найперспективніших волинських дзюдоїстів – Вадим Чернов. Юнак здобув перше місце серед кадетів і не збирається на цьому зупинятися.

Були присутні на дійстві і тренери спортсменів Олександр Сікорський та Михайло Романкевич. «Тренери у нас достойні. Ще немає рейтингу, але я думаю, що вони попадуть в п’ятірку кращих», – заявив Віталій Терешкевич.

За результатами 2017-го року 14 наших спортсменів увійшли до складу збірної команди України. Троє з них – до основного складу. «Цей рік був найкращий. Вперше ми посіли п’яте загальнокомандне місце серед всіх областей. Це дуже хороший результат. Ми поступово рухаємось вверх», – розповів очільник федерації.

Зауважимо що протягом року в області почав працювати ще один осередок дзюдо у селі Соловичі Турійського району. Загалом, в області існує 21 зал для занять дзюдо. «У нас є до чого прагнути. Поки що перед нами ті області,з якими нам ще рано змагатися, але ми ще себе проявимо», – підсумував Віталій Терешкевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дзюдо, спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.