Лисиці у волинському селі об’їдають і кусають чоловіка, який колись їх піймав. ФОТО

Лисиці у волинському селі об’їдають і кусають чоловіка, який колись їх піймав. ФОТО
Житель села Краснилівка Камінь-Каширського району Микола Деркач, який ще влітку впіймав шістьох лисенят, досі тримає трьох лисів вдома.

Нагадаємо, ще в липні ВолиньPost писав про лисенят, які живуть на подвір’ї селянина. Потрапили в клітку тваринки через свою хижу натуру. На обійсті Деркачів (а мешкає родина на околиці села) почали зникати курчата, гусенята, дорослі кури і качки. В пастки, які Микола Деркач поставив біля нір, й потрапили молоді хижаки.

Знищувати звірят чоловік не захотів. Облаштував клітку біля хліва і поселив лисичок туди.

Вже тоді Микола Деркач просив журналістів переказати усім власникам звіринців, мисливських господарств, чи будь-кому, хто має змогу утримувати таких тварин, що він готовий їх віддати.

Минуло півроку. Лиси добряче підросли. Трьох забрали.

«Половину виводку у мене вже забрали. Приїхали аж з Горохівського району чи то мисливці чи то єгері і відібрали собі в господарство трьох лисичок. Самку і двох самців. Казали, що дізналися про моїх лисиць з інтернету…», – розповідає чоловік.

Лисів, що лишилися, утримувати дедалі важче. Чоловік щодня згодовує тваринкам до двох літрів молока. До того ж дає їм і м'ясо. Курки чи качки, за словами чоловіка, ледве вистачає лисицям на два дні.

Добре, що односельчани не стоять осторонь. Якщо в когось в господарстві гине перната живність або кролі - приносять на харч лисицям.

Окрім того, стало складно навіть клітку почистити. Якщо раніше Микола Деркач міг легко зловити звірят і прибрати їх помешкання, то тепер лиси вже не даються покірно вхопити себе за загривок.

А випускати на волю тварин чоловік не хоче Каже, ті або згинуть в умовах, до яких не звикли (виросли ж у клітці), або повернуться в село і будуть полювати на домашню живність.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лисиці у волинському селі об’їдають і кусають чоловіка, який колись їх піймав. ФОТО
14 січень, 2013, 10:44