У США вручили «Золотий Глобус» кращим акторам та режисерам

У США вручили «Золотий Глобус» кращим акторам та режисерам
Кінопремію "Золотий глобус" в 70-й раз вручили увечері в неділю, 13 січня, в Лос-Анджелесі.

Кращими режисерами за версією цієї американської кінопремії визнали Бена Аффлека і Мануеля Ханеке, пише ТСН.

Фільм Аффлека "Операція" Арго", що оповідає про події, які відбувалися в Тегерані в 1979 році, в розпал ісламської революції, став також кращою драматичною картиною. Приз за найкращий іноземний фільм отримала картина "Любов" режисера Міхаеля Ханеке.

Кращим актором визнаний Деніел Дей Льюїс, що виконав роль Лінкольна у фільмі Стівена Спілберга. Кращою актрисою стала Джессіка Честейн, яка зіграла в картині Кетрін Бігелоу "Мета номер один" про ліквідацію Усами Бен Ладена.

Кращим актором другого плану названо Крістоф Вальц, який знявся у фільмі Квентіна Тарантіно "Джанго звільнений". А кращою актрисою другого плану - Енн Хатуей за роль в картині "Знедолені".

Британська співачка Адель також стала лауреатом премії: саме вона виконала саундтрек до фільму "Skyfall". Золотий глобус за кращу музику отримав Майкл Денна("Життя Пі").

У номінації "Краща комедія або мьюзікл" переміг мьюзікл "Знедолені" Тома Хупера. А Х'ю Джекман, який зіграв у цьому фільмі, отримав нагороду як "Кращий актор в комедії або мюзиклі". Кращою актрисою в комедії або мюзиклі визнана Дженніфер Лоуренс ("Мій хлопець - псих").

"Золотий глобус" за кращий сценарій отримав Квентін Тарантіно ("Джанго звільнений").

Кращим анімаційним фільмом стала "Хоробра серцем".

Кращий драматичний серіал - "Чужий серед своїх". Кращою актрисою в драматичному серіалі визнали Клер Дейнс, кращим актором - Даміана Льюїса (обидва зіграли в "Чужий серед своїх").

У номінації "Кращий телефільм або міні-серіал" переміг "Гра змінилася". Кращим актором в телефільмі або міні-серіалі став Кевін Костнер ("Хетфілд і Маккоя"), кращою актрисою - Джуліана Мур ("Гра змінилася").

Краща актриса другого плану в телефільмі або міні-серіалі - Меггі Сміт ("Абатство Даунтон").

Крім того, почесний "Золотий глобус" був вручений Джоді Фостер.

Церемонія пройшла в готелі "Беверлі Хілтон", її вудучими були актриси Тіна Фей і Емі Полер. Участь у церемонії взяли також Арнольд Шварценеггер, Сильвестр Сталлоне, Саша Барон Коен, Білл Клінтон, Роберт Дауні-молодший, Джулія Робертс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.