Тарантіно, Спілберг, Скорсезе: ТОП-15 найочікуваніших прем'єр 2013 року. ВІДЕО

Тарантіно, Спілберг, Скорсезе: ТОП-15 найочікуваніших прем'єр 2013 року.  ВІДЕО
У широкий прокат в 2013 році вийдуть нові фільми від іменитих режисерів - Квентіна Тарантіно, Стівена Спілберга, Ларса фон Трієра, братів Коенів, Мартіна Скорсезе, Вонг Кар Вая.

Брюс Вілліс як мінімум тричі рятуватиме світ, а Леонардо ді Капріо тричі буде перевтілюватися - зіграє кривавого работоргівця, фінансового вовка з Уол-Стріт та елегантного багатія-красунчика Гетсбі, пише Gazeta.ua.

Новий кінорік багатий на біографічні фільми з історичним розмахом, як то "Лінкольн" і @Великі майстри" та кіноекранізації видатних романів – "Знедолені", "Великий Гетсбі" та "Піна днів".

Отже, 15 новинок, на які обов'язково варто звернути увагу в цьому році.

Джанго звільнений (Django Unchained)



Це драйвовий вестерн зі значним акторським складом - Крістоф Вальц, Леонардо ді Капріо, Джеймі Фокс, Семюель Л. Джексон. Кіно про помсту у стилі енергійного та лютого Квентіна Тарантіно.

Колишній американсткий раб Джанго об'єднується з німецьким мисливцем за головами щоб врятувати свою дружину з "хтивих лап" барона плантації. В одній зі сцен ді Капріо так захопився роллю - гамселячи кулаком по столу розбив до крові руку - що довелося накласти кілька швів. Тарантіно вимагає у своєму фільмі повної брутальної віддачі.

Лінкольн (Lincoln)



Це біографічна стрічка режисера Стівена Спілберга про шістнадцятого президента США. Авраам Лінкольн по праву вважається національним героєм американського народу. На екрані президента втілив - Деніель Дей-Льюїс.

В останні місяці життя президент робить вирішальні кроки в історії Америки - скасовує рабство та зупиняє найкривавішу громадянську війну між Півднем та Північчю. Фільм уже має 12 з 24 номінацій у цьогорічній премії "Оскар".

Знедолені (Les Miserables)



Це кінематографічний мюзикл оскароносного Тома Хупера ("Король говорить") за легендарним романом Віктора Гюго. І картина не менш зіркова за своїм складом. У фільмі зіграли Х'ю Джекман, Енн Хетевей, Аманда Сейфрід, Едді Рейдмейн, Хелена Бонем Картер.

Дія стрічки "Знедолені" відбувається у Франції 19-го сторіччя, вона розповідає пронизливу історію зламаних мрій та несправдженого кохання, пристрасті, жертви та спокути.

Великий Гетсбі (The Great Gatsby)



Це екранізація роману Фіцджеральда "Великий Гетсбі". Режисер Баз Лурман майстерно відобразив на екрані салон та бомонд з усіма їхніми вечірками, банкетами, танцями і ріками шампанського. Від грошей п'янко крутиться в голові.

Втілюватиме відполірованого Гетсбі - Леонардо ді Капріо. Його друга Нік Каррауейя зіграв Тобі Магуайр, а роль Дейзі дісталася Кері Малліган.

Закохані пасажири (Los amantes pasajeros)



За словами режисера стрічки Педро Альмодовара - це історія про людей, які "виявляються відрізаними від зовнішнього світу і повинні боротися зі своїми страхами, занепокоєннями і баченнями своїми власними силами, без допомоги інтернету та айфонів". Сценарій до своєї нової картини він написав сам.

Дії у фільмі-комедії майже повністю відбувається в салоні літака. Зйомки проходили в аеропорту міста Сьюдад Реал і в Мадриді. У фільмі зіграли Антоніо Бандерас, Пенелопа Крус, Сессілія Рот, Хав'єр Камара.

Всередині Льюіна Девіса (Inside Llewyn Davis)



Брати Коени зняли фільм за мотивами автобіографії Дейва ван Ронко "Мер Макдугал-стріт" (The Mayor Of MacDougal Street). Ван Ронк був одним із творців унікальної фолк-сцени нью-йоркського району Грінвіч-Віллідж, з якою пов'язані імена таких музикантів, як Боб Ділан, Том Пакстон і Джоні Мітчелл.

Історія буде розказана від імені вже немолодого музиканта Льюіна Девіса, який, незважаючи на свій талант, ніяк не міг почати грати, але успішно підтримував своїх товаришів у спробах домогтися популярності. Льюіна Девіса зіграє Оскар Айзек (колись він грав у гурті The Blinking Underdogs). Крім того у зйомках задіяні Джастін Тімберлейк, Керрі Малліган, Джон Гудман та Гарретт Хедлунд.

Хічкок (Hitchcock)



Для режисера Саші Джервасі "Хічкок" стане дебютом в режисурі ігрового кіно. У Голлівуді він відомий як сценарист "Терміналу" Стівена Спілберга. Фільм зберіг тривожну атмосферу злегка розбавлену гумором, що було властиво і картинам Хічкока.

Власне, Хічкока зіграв у фільмі Ентоні Хопкінс, у ролі його дружини - Хелен Міррен. А Скарлетт Йоханссон грає актрису Джанет Лі - дівчину зі знаменитого хичкоковськую "Психо".

Самотній рейнджер (The Lone Ranger)




Це пригодницький вестерн режисера Гора Вербінські за мотивами однойменного телесеріалу 1949-го року. Джонні Деппа режисер "Піратів Карибського моря" добряче загримував. Він у ролі індіанця Тонто – вірного супутника техаського рейнджера Джона Ріда – носить вороняче опудало на голові. А головну роль, власне Самотнього рейнджера, який на Дикому Заході бореться з грабіжниками і корумпованими багатіями - виконав Армі Хаммер, в чорній масці та стильному ковбойському білому капелюсі.

Піна днів (L'ecume des jours)




"Піна днів" - найзнаменитіший роман Бориса Віана. Його вже двічі екранізували у Франції і в Японії. Цього разу за сюрреалістичний текст Віана взявся Мішель Гондрі.

Це романтична історія про багатого винахідника Коліна (зокрема вигадав піаніно, що змішує коктейлі), який зустрічає дівчину Хлою. Після їхнього весілля Хлоя захворіла – в її грудях виросла водяна лілія. Коліна грає один з головних героїв-коханців Франції - Ромен Дюрі, а Хлою - Одрі Тоту.

Міцний горішок: Хороший день, щоб померти (A Good Day to Die Hard)



Жоден з кіносезонів не обходиться без бойовиків. Цього разу Брюса Вілліса можна побачити аж в трьох фільмах, де він так чи інакше рятуватиме світ: "GI Joe: Кидок кобри 2" (GI Joe: Retaliation) та "РЕД 2" (Red 2). Вибухи, погоні, перестрілки, грубі жарти та чарівна напівпосмішка Брюса Вілліса гарантовані.

Уже через місяць у кінотеатрах можна буде побачити бойовик Джона Мура "Міцний горішок: Хороший день, щоб померти" (A Good Day to Die Hard). У новому фільмі франшизи Джон Макклейн відправиться до Москви, щоб виручити свого сина Джека і в'язниці. Доречі більшість зйомок все таки відбувалися не в Росії, а в Угорщині. Не обійдеться і без російської красуні Ірини, яку зіграла Юлія Снігирь.

Великі майстри (The Grandmasters)



Режисер Вонг Кар-Вай знімав цей фільм практично 10 років. Дія фільму відбувається в 1920-30-і роки в Китаї. Це історія становлення майстра китайських бойових мистецтв Іп Мана, якого в Європі та Америці знають, зокрема, як вчителя кіноактора Брюса Лі.

У цьому фільмі зіграли Тоні Люн Чу Вай ("Герой", "Подвійна рокіровка"), Чжан Цзиі - відома актриса, зіграла у фільмах "Мемуари гейші", "Дім літаючих кинджалів", Чжан Чжень - відомий нам за фільмами "Тигр, що крадеться, дракон , що затаївся".

Зоряний шлях: У пітьму (Star Trek Into Darkness)



Це дванадцятий повнометражний науково-фантастичний фільм, дія якого відбувається в світі "Зоряного шляху". Режисер Джей Джей Абрамс залишив ролі капітана Кірка і Спока за Крісом Пайном та Закарі Куінто, а от головного лиходія зіграв Бенедикт Камбербетч (відомий нам по новій британській кіно версії "Шерлока Холмса").

"Коли Абрамс описав роль для мене, - розказує в одному з інтерв'ю Бенедикт, - … він описав людину, яка являє собою, якщо говорити в кіношних образах, суміш Ганнібала Лектера, Джека Торранса з "Сяйва", і Джокера в "Бетмені".

Стокер (Stoker)



Навесні можна буде побачити голлівудський дебют корейця Пак Чхан-ука (режисер "Олбоя") "Стокер". Міа Васиковська грає дівчину на ім'я Індія, батько якої несподівано й загадково гине. Вони з матір'ю (Ніколь Кідман), яка недолюблює доньку, залишаються вдвох. Саме мати приводить в дім підозрілого незнайомця, який нібито просто хоче турбуватися про них. Індія хоче вивести його на чисту воду.

Гоббіт: Пустош Смауга (The Hobbit: The Desolation of Smaug)



Перша частина кінотрилогії уже побила рекорди по касовим зборам. Пітер Джексон завершив перший фільм тим, як гноми, Більбо та Гендальф бачать в далечині Одиноку Гору. От-от вони зустрінуться зі страшним Драконом Смаугом.

У другій частині загін перетне таємниче Лихолісся і побувають в полоні у короля лісових ельфів Трандуіла. І нарешті Більбо проникне в печери Самотньої Гори - колишнього королівства гномів Еребор, де дракон охороняє свої скарби.

Вовк з Уол-Стріт (The Wolf of Wall Street)

Головну роль в кримінальній драмі Мартіна Скорсезе виконав Леонардо ді Капріо. У основу картини лягли мемуари Джордана Белфорта. Фільм розповідає про десятиліття його фінансової діяльності на Уол-Стріт, про його проблеми з алкоголем та наркотиками. Як він заснував у 1987 році одну з найуспішніших брокерських компаній, вкрав мільйони доларів в інвесторів та був засуджений за шахрайство з цінними паперами.

У фільмі також знімалися Меттью Макконахі, Джон Хілл, Жан Дюжарден, Кайл Чандлер, Крістін Еберсоул і Марго Роббі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Половина фільмів вже у кінотеатрах, а рік тільки почався!:)
Відповісти
Останні новини
Тарантіно, Спілберг, Скорсезе: ТОП-15 найочікуваніших прем'єр 2013 року. ВІДЕО
14 січень, 2013, 15:20