У Луцьку сміттю дали «друге дихання»

У Луцьку сміттю дали «друге дихання»
У Луцьку студенти показали, як "подарувати" побутовим відходам "друге життя".

«Ще у перший рік навчання нам випала можливість детально заглибитися у вивчення до болю актуальної теми – проблеми сміття», - розповідає староста групи 3-Д Луцького педагогічного коледжу.

Студентами групи та членами їх сімей було проведено дослідження, результати якого мали показати, що кожен з нас робить з відходами різних видів: склом, пластиком, металом, папером тощо.

Загалом у дослідженні взяло участь 160 членів сімей студентів: батьки, брати та сестри, бабусі та дідусі, інші родичі.Результати були детально опрацьовані та виведені для огляду у вигляді діаграм. Висновок: більшість сімей викидає сміття, але дехто таки дає відходам «друге життя», використовуючи повторно або створюючи з них цікаві вироби.

У березні 2016 року студенти першого та третього курсів і самі спробували вигадати креативне рішення для використання відходів різного типу.

«Своїм виробом, над яким працювали Муравська Ірина та Гринченко Ірина – завжди активні студентки нашої групи, ми хотіли не просто показати, наскільки цікаво сміття може виглядати, а й закликати до збереження навколишнього середовища», - кажуть студенти 3-Д. І ось, вироби, які створювала кожна група, були представлені на виставці. Для агітації від тодішнього 1-Д були обрані Заєць Наталка та Бігунська Оксана. Вони прагнули того, щоб всі засвоїли просту істину: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». І в нас це вдавалося…

Староста продовжує: «Через 2 роки, коли ми вже стали зрілими, до наших слів частіше дослухаються, для нас випала чергова можливість: розглянути способи альтернативної заміни традиційної живої ялинки штучною, ялинкою в горщику, дідухом і т.д.».

Представлення написаних статей на обрану тематику було на конференції, яка відбулася між третіми курсами в передноворічний час. І ось, 3-Д в гарних костюмах, які втілювали в собі не лише українські традиції, а й святковий запал, знову доводить свою позицію перед публікою. Ця робота надихнула, мабуть, кожного учасника конференції.

«На цьому етапі ми не готові зупинятися. На нас чекає багато невирішених проблем. Але про це згодом…»



Підготували Гасан Аліна та Бігунська Оксана

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І яка сволота буде на цьому наживатися. Ми ж українці.
Відповісти