Чотири волинські шахти – на межі закриття

Чотири волинські шахти – на межі закриття
Через збитковість галузеве Міненерговугілля планує цього року вивести кілька волинських шахт з експлуатації.

Нещодавно у шахтарському місті відбулася нарада з керівниками державного підприємства «Волинвугілля», яку провів перший заступник голови облдержадміністарції Олександр Башкаленко, пише сайт ВОДТРК.

Ситуацію на нововолинських шахтах посадовці обговорили з ініціативи Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова. З його слів, закриття копалень призведе до вкрай негативних економічних та соціальних наслідків.

Перспективи будівництва шахти №10 «Нововолинська», на яку ДП «Волиньвугілля» покладало великі надії, примарні, каже Віктор Сапожніков.

До слова, першу чергу підземного підприємства планувалося ввести в експлуатацію у серпні 2012-го року – до Дня шахтаря.

2013-го державному підприємству «Волиньвугілля» виповнюється 15 років. У його складі 4 шахти – номер 1,5, 9, а також «Бужанська».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шахти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Нещодавно у шахтарському місті відбулася нарада" - захоплююсь детальністю повідомлення... А якщо врахувати, що посилання йде без дати на повідомлення з іншого сайту, то оперативність просто неперевершина...
А тепер по суті:
Яку нараду щодо закриття копалень міг проводити Башкаленко, якщо згідно наказу № 1004 від 13.12.12 міністерства палива та енергетики ДП "Волиньвугілля" має бути приватизоване! (Наказ містить вказівки про проведення передприватизаційної підготовки). Отже, щоб не мати зайвих проблем вже зараз чутки про закриття призведуть до того, що хтось звільниться за власним бажанням і піде на іншу роботу, тобто зменшиться кількість виплат у зв'зку з безробыттям та зменшаться обсяги соцыальних зобов'язань для нових власникыв!!!
Хоча, можна припустити, що і перший заступник голови ОДА, і міський голова міста волинських шахтарів про це (наказ 1004) просто не знали. А можна припустити й інший варіант, що дане повідомлення, як і повідомлення на сайті ВОДТРК є своєрідною інформаційною противагою діям нардепа від Свободи Мельника, який воює з ДПЕК та пробує в такий спосіб відстоювати інтереси нововолинських шахтарів
Відповісти