Волинська майстриня створює унікальні новорічні прикраси. ФОТО

Волинська майстриня створює унікальні новорічні прикраси. ФОТО
Галина Лосєва, яку знають на Камінь-Каширщині як креативну і надзвичайно творчу особистість, цьогоріч вразила своєю ідеєю одягнути новорічну ялинку у вишиванку.

Іграшки на ялинку Галина Богданівна виготовила із натуральних матеріалів та оздобила їх вишивкою, - пише Район.Камінь-Каширський.

– Такі прикраси на новорічне дерево, як на мене, і оригінальні, і досить практичні, – говорить майстриня. – Перш за все вони цілком безпечні для малечі. Ну і, звичайно, довговічні, бо не б’ються.

Насправді, одягнути ялинку у стильні вишиті декорації – досить цікава ідея. І для поціновувачів ексклюзиву може пригодитися. Тут, звичайно, у нагоді може стати і колекція пані Галини. Деякі іграшки вона вже виставила на продаж у Луцьку в Галереї мистецтв.

– Шию я прикраси різних форм: кульки, сердечка, чобітки, тваринки… Ретельно прогладжую, щоб вони мали охайний вигляд, – розповідає Галина Богданівна. – Прінт запозичую із різних вишивок, в Інтернеті.

Варто зазначити, що допомагає пані Галині у цій справі її мама.

– Без матусиної допомоги я б ніяк не обійшлася. Адже саме її чарвіні хрестики додають колориту цим новорічним прикрасам, – зізнається.

Є ще у Галини Лосєвої і композиційна диво-ялинка. Виготовили її у місцевій школі. Галина Богданівна та творчі учні створили цю еко-ялинку на заняттях гуртка «Соломоплетіння» спеціально на районний конкурс

Навряд чи часто вам доводиться зустрічати ось такі креативні речі.

До речі, як вигадаєте, з чого зроблена ця ялинка?

– У цієї милоти основа виготовлена із поліського бамбуку – стебел кукурудзи, – звертає увагу майстриня. – Новорічного ж шарму додає ялинці присутність коробочок бавовни. Сама бавовна привезена з Ізраїлю. Симпатяги шкарпетки у цій композиції виготовлені з домотканого лляного полотна.

Галина Лосєва каже, що з радістю виготовить щось подібне на замовлення.

Ну як вам, шановні краяни, ось такий креативчик від пані Галини? Правда ж супер? Відтак можете звертатися до неї і для вашої ялинки гарантовані супероригінальні decoration. У малят гарантовані нові емоції, а в хаті купа щастя!

До речі, новочервищанська майстриня виготовляє ще й неперевершені дідухи. Для цього вона влітку клопочеться про матеріал, ретельно відбираючи найкращі соломинки та колоски. А тоді при нагоді вкладаючи не лише свої вміння та творчість, а й любов та з молитвою плете ось такі символи Різдва.

Дідух виготовлений Галиною Лосєвою може стати окрасою і вашого різдвяного столу та додати позитиву вашій оселі, відчуття таємничості і справжнього свята. Адже дідух – це символ святого відродження живого, що є на світі. Наші діди вірили, що він впускав до хати святковий настрій, мир, добробут, затишок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а где фото?
Відповісти