Хорова капела із Житомира створила в Луцьку справжню феєрію

Хорова капела із Житомира створила в Луцьку справжню феєрію
Поринути у надзвичайну голосову феєрію змогли лучани та гості міста, які відвідали концерт колективу Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера – академічної хорової капели «Орея».

Захід відбувся 4 січня у Палаці культури міста Луцька, - пишуть Волинські новини.

Концертна програма увібрала в себе українські та закордонні композиції, серед яких щедрівки та колядки в обробці художнього керівника та головного диригента, заслуженого діяча мистецтв України Олександра Вацака, а також Ганни Гаврилець, Олександрра Таресенка, Володимира Якимця, Олександра Заволгіна, твори світових композиторів – Даніеля Елдера «Ave Maria», Ола Єйло «Північне сяйво», Лінаса Рімша «Sanctus», Стівена Фостера «Nelly Bly» та багатьох інших.





Виконавці підкорили присутніх своїм стилем, відводячи мінімальну роль музичним інструментам та демоструючи силу та багатогранність людського голосу. Також під час виконання однієї з композицій диригент попросив вимкнути світло, щоб у залі запала темрява, яку розсікали лише маленькі ліхтарики в руках хористів, що справляли враження яскравих зірочок у чистому небі.

Запала повна тиша, гості вечора насолоджувалися звучанням музики, котра заповнила концертний хол. Опісля овацій, Олександр Вацак вирішив розкрити лучанам секрет виконання цього твору, тож коли ввімкнули світло, усі побачили, що артисти тримали келихи з водою, які після доторку починали «співати» у їхніх руках.

Святковий настрій підкреслили виконанням світового різдвяного хіта – українського «Щедрика», що поєднався з бітбоксингом та просто покорив аудиторію, а також інших відомих колядок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: концерт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.