Вбивця сестри Ноздровської може вийти за амністією - Найєм

Вбивця сестри Ноздровської може вийти за амністією - Найєм
Підозрюваний у причетності до загибелі сестри убитої юристки Ірини Ноздровської - племінник екс-глави Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський - може вийти на свободу за амністією, пише у своєму блозі на Українській правді нардеп Мустафа Найєм.

"Обвинувальний акт прокурорів дозволяє адвокатам Дмитра трактувати закон на свою користь. У суді першої інстанції прокурори з невідомої причини не внесли в обвинувальний акт дві важливі обставини, за яких було скоєно наїзд і загинула сестра Ірини", - зазначає він.

Зокрема, прокурори побачили у діях Россошанського "порушення правил дорожнього руху в дуже обмеженому обсязі".

"Вони не помітили його нетверезий стан і не врахували, що одразу після наїзду він, замість надання допомоги потерпілій, зайнявся вирішенням своєї проблеми. За даними свідків, відразу після наїзду Россошанський тривалий час розмовляв по телефону і не надав допомогу постраждалій, яка все ще була жива і за умови надання їй допомоги могла б вижити", - пише Найєм.

На його думку, в обвинувальний акт, який прокурори принесуть на повторне засідання суду першої інстанції, мають бути внесені зміни щодо збільшення обсягу обвинувачення Россошанського.

"Зокрема, в порядку ст. 338 КПК України крім обвинувачення в порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, має бути п. 2.9, п.п. А ПДР: "Водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння або перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин". Під час суду прокурори усно озвучили, що Россошанський був у стані наркотичного сп'яніння, але письмово в обвинувальний акт це не внесено", - заявив Найєм.

Також в порядку ст.339 КПК має бути пред'явлено додаткове обвинувачення у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК - "Свідоме ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена ​​можливості вжити заходів до самозбереження, в разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечне для життя становище, що спричинило смерть потерпілого".

"Це не тиск і не втручання в роботу слідчих, а заклик до здорового глузду і елементарних норм закону, невиконання яких може істотно ускладнити ситуацію", - наголосив Найєм.

Раніше глава поліції Київської області Дмитро Ценов повідомив, що вдалося встановити останні години життя Ірини. За словами представника поліції, смерть Ноздровської настала за два-три дні до того, як знайшли тіло.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вбивця сестри Ноздровської може вийти за амністією - Найєм
07 січень, 2018, 10:00