«Амністії» на авто з єврономерами не буде, – нардеп

«Амністії» на авто з єврономерами не буде, – нардеп
В Україні досі лишається невирішеною проблема автомобілів з іноземною реєстрацією, так званими «євробляхами».

Нардеп Ніна Южаніна, голова комітету Верховної Ради з питань митної та податкової політики, від якої залежать законодавчі зміни щодо ввезення та розмитнення «євроблях», повідомила в інтерв'ю виданню «Новое время», що наразі триває пошук компромісу, – пише ТСН.

«Точно у жодному разі не можна робити таку акцію з амністії, тобто дозволити розмитнити автомобіль за безцінь. Тому я думаю, що буде справедливо, якщо до чинної шкали ставок акцизного податку ми застосуємо певний коефіцієнт. Наприклад, вони (власники «євроблях», – ред.) заплатять 25-30% від встановленої ставки акцизного податку. Але з урахуванням тієї шкали, яка у нас зараз є за ставкою акцизного податку в залежності від віку автомобіля», – заявила Южаніна.

Вона наголосила, що не можна просто зняти всі податки і мита на «євробляхи».

«Усі мита та податки в Україні мали і мають економічне обґрунтування. Робити просто так нічого взагалі не можна в економіці. На все потрібно мати розрахунки. Ми повинні зрозуміти й отримати від Міністерства економіки висновки щодо того, яке економічне майбутнє в нашій автомобілебудівної галузі. Також ми повинні отримати від Асоціації міст, від інших міністерств, пов'язаних з розрахунками, дані щодо пропускної спроможності наших доріг. Тобто реальна кількість автомобілів, той обсяг, який зможуть витримати наші дороги», – заявила Южаніна.

Депутат також зауважила, що вони можуть скористуватися досвідом Білорусі та Молдови, які обрали різні моделі вирішення схожої проблеми.

Южаніна не уточнила щодо строків вирішення проблеми з «євробляхами», зауваживши лише: «Ми до неї зможемо підійти точно вже найближчим часом».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніхто не вічний і ніщо не вічне. І кожен день, по суті, лиш початок. Закінчується все: і зло монополій...На зміну йому прийде хтось ліберальний, інакше "ми" поїдемо, де жити потрібно за законами, які служать для людей, своїх громадян.
Відповісти
Гройсман + Южаніна +. А казали в країні брак металобрухту. Як тільки кожен купить євробляху, так і заборонять їх.Наївні.
Відповісти
Амністії не буде, бо це порушить Конституцію. Будь-який закон, що надасть перевагу "бляхарям" - стане порушенням законних прав решти громадян, тому цього не станеться, то вже відкрито було сказано не раз, а "лох" вірить в чудо.
Відповісти
А ви, лучанине, в Європу не збираєтесь? :) Жити по європейських законах не хочете? Лохи це ті, що все терплять. У вас, напевно, Ланос чи Славута? :)
Відповісти